Policajti si počas akcie posvietia najmä na motorkárov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Motorka
Nehodám motorkárov sa dá predísť jednoduchým dodržiavaním pravidiel a rešpektom. Foto: SITA/Dušan Hein

BRATISLAVA 12. júna (WEBNOVINY) – Najmä na motocyklistov bude zameraná štvrtková dopravná akcia, zapoja sa do nej aj policajti na motorkách. Podobné bezpečnostné akcie budú počas celého leta vo všetkých krajoch, upozornila hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová. Polícia vodičov žiada, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne a plne sa venovali riadeniu.

Za prvých päť mesiacov tohto roka spôsobili motocyklisti 114 nehôd. O život prišlo osem osôb, ťažko sa zranilo 25 a ľahko 76 osôb. Alkohol zistili v 14 prípadoch. Od začiatku roka do konca mája sa na slovenských cestách stalo celkovo 5153 nehôd, vyžiadali si 103 obetí , 385 ťažko a 2052 ľahko zranených.

Prísnejšie kontroly na cestách avizoval na pondelkovej tlačovej besede policajný prezident Tibor Gašpar. Uplynulý víkend bol totiž na cestách mimoriadne tragický, od piatka do nedele zahynulo až 13 ľudí. Na cestách tak bude viac policajtov, a to aj na miestach, kde ich doteraz vodiči nečakali. Okrem toho budú zrejme pri rozdávaní pokút prísnejší. Opatrenia budú podľa Gašpara trvať tak dlho, kým sa situácia nestabilizuje.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Tibor Gašpar