Slovákov čakajú po horúčavách prehánky, teploty klesnú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Prehánky, dážď, dáždnik, lúka
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 13. júna (WEBNOVINY) – Za studeným frontom bude prúdiť od severozápadu do strednej Európy chladnejší vzduch. Extrémne horúčavy by sa tak mali skončiť a na Slovensku by malo zavládnuť príjemne letné počasie.

V piatok o tom informuje stránka Slovenského hydrometeorologického ústavu Shmú.sk.

V piatok bude jasno až polooblačno, v horských oblastiach pri zväčšenej oblačnosti sa ojedinele vyskytnú aj prehánky. Najvyššia denná teplota vystúpi na príjemných 22 až 27, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši bude okolo 20 stupňov Celzia.

Pocasie
Foto: www.shmu.sk

Teplota na horách vo výške 1500 metrov dosiahne okolo 11 stupňov Celzia, nočná teplota klesne na 12 až 7, na juhozápade a juhovýchode na približne 14 stupňov Celzia.

Nočná teplota klesne na 13 až 8, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši na okolo 6 stupňov Celzia. Fúkať bude severozápadný vietor do 20 kilometrov za hodinu.

V sobotu k nám bude od severozápadu prúdiť chladnejší a vlhký vzduch. Cez deň preto bude polooblačno až oblačno a miestami, najmä na severe a východe krajiny, treba rátať s prehánkami.

Denná teplota vystúpi na 20 až 25, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši na okolo 18 stupňov Celzia, fúkať bude severozápadný vietor rýchlosťou od 5 do 20 kilometrov za hodinu.

Pocasie
Foto: www.shmu.sk

V nedeľu k nám od západu bude zasahovať výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Cez deň preto bude prevažne polojasno a len ojedinele hrozia prehánky.

Denná teplota vystúpi na 20 až 25, na severe bude okolo 18 stupňov Celzia. Fúkať bude väčšinou severozápadný vietor rýchlosťou od 5 do 20 kilometrov za hodinu.

Pocasie
Foto: www.shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav