Viedenský večer pod mottom Na ceste do budúcnosti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viedenský večer v design factory sa niesol v príjemnej atmosfére Foto: © Marek Velček

BRATISLAVA 13. júna (WBN/PR) – V bratislavskej design factory sa 10. júna konal tradičný viedenský večer pod mottom Na ceste do budúcnosti. Vzácnym hosťom večera bol zástupca mesta Viedeň, Ernst Woller, poslanec viedenského krajinského parlamentu a obecný radca, ktorý prítomnú spoločnosť privítal úvodným slovom. Vo svojom predslove vyzdvihol Woller kvalitu života vo Viedni, ktorá je podľa štúdie spoločnosti Mercer najvyššia v porovnaní veľkomiest po celom svete už niekoľko rokov. Dobré podmienky na život odrážajú aj rast počtu obyvateľstva, čo si vyžaduje zvýšené nároky na bývanie a jeho kvalitu.

Podľa prognóz bude za 25 rokov žiť vo Viedni okolo dvoch miliónov obyvateľov. S kvalitou života súvisia aj služby poskytované mestskému obyvateľstvu ako verejná doprava, vzdelávanie, cyklodoprava, zdravotná starostlivosť a podobne. Ernst Woller zdôraznil, že princípom mesta Viedeň je poskytovať rovnaký prístup k službám pre všetkých obyvateľov.

Tradičný večer, ktorý usporiadalo mesto Viedeň prostredníctvom svojej kancelárie v Bratislave, sa následne niesol v príjemnej atmosfére, ktorú hudobne spestril Viedenský súbor sólistov pod vedením profesora Franza Bilecka.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať