Virtuálnu prehliadku Bratislavy rozšírili o nové dominanty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Leto je tu, na nábreží Dunaja otvorili mestskú pláž
Bratislavská mestská pláž na Tyršovom nábreží je opäť k dispozícii pre všetkých a zadarmo až do septembra. Ľudí poteší aj množstvo možností, ako si zašportovať s priateľmi aj rodinou. Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 16. júna (WEBNOVINY) – Michalská brána, hrad Devín či Zoologická záhrada, aj to sú miesta v hlavnom meste, ktoré pribudli do projektu virtuálnej Bratislavy.

Na virtuálnu prehliadku hlavného mesta sa môžu vybrať ľudia na stránke www.bratislava-city.pano3d.eu, ktorá po novom ponúka nielen 22 nových panoramatických záberov dominánt mesta, ale i novú technológiu. Agentúru SITA o tom informovala Martina Halušková z bratislavského magistrátu.

Pred letom pribudli dominanty

Pred letnou sezónou tak do projektu virtuálnej prehliadky Bratislavy pribudli viaceré dominanty i mnohé sakrálne objekty. Virtuálne sa návštevníci internetovej stránky môžu pozrieť napríklad aj na most Apollo, Novú budovu SND či do Sadu Janka Kráľa, ale i na Vajanského nábrežie či na Železnú studničku.

„Systém zobrazovania dominánt a zaujímavých priestorov prostredníctvom virtuálnych prehliadok má ambíciu prenášať návštevníkov stránok do ním zvolenej lokality, dať mu možnosť na vlastné oči si prezrieť miesta, ktoré by rád videl, alebo ktoré ešte nikdy nenavštívil a umožniť výber domácej dovolenkovej destinácie,“ priblížila Halušková myšlienku projektu.

Pred letnou sezónou na stránke virtuálnej Bratislavy nedoplnili len obsah, ale radikálne zmenili aj technológiu spracovania prehliadok. Novinkou je kompletné prepracovanie celého projektu na novú technológiu (HTML5), ktorou už disponujú všetky najnovšie internetové prehliadače bez podpory FLASH-u, priblížila Halušková.

Prehliadka priamo v mobiloch a tabletoch

Prezentáciu virtuálnych prehliadok si tak záujemcovia môžu spustiť a ovládať už aj na mobilných zariadeniach a tabletoch. Nechýba ani interaktívne prepojenie na mapu či ovládanie každej zo zvolených prezentácií. Tie si možno napríklad otáčať, priblížiť či vyhľadať základné informácie.

Projekt virtuálnej Bratislavy má ambíciu rozvíjať sa aj do priľahlých miest a obcí Bratislavy, informovala ďalej Halušková. Stránka chce v budúcnosti svojim návštevníkov ponúknuť aj sprievodcu ubytovania, stravovania a zábavy v celom bratislavskom regióne. Projekt Virtuálna Bratislava je sprístupnený občanom a návštevníkom oficiálnej stránky mesta www.bratislava.sk na základe spolupráce hlavného mesta so spoločnosťou PANO3D od septembra 2012 nielen prostredníctvom bannerových odkazov, ale aj v systematickom zapracovaní organizačných štruktúr v kalendári akcií.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať