Všetky policajné autá dostanú časom kamery, uisťoval Kaliňák

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Policajti dostali nové autá, ide o najväčšiu výmenu v histórii
Pohľad na parkovisko v Devínskej Novej Vsi počas slávnostného odovzdania nových služobných vozidiel Volkswagen Golf do užívania Policajného zboru SR. Bratislava, 22. apríl 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 19. júna (WEBNOVINY) – Postupne budú mať všetky policajné autá kameru, ktorá bude zaznamenávať dianie pred autom. Minister vnútra Robert Kaliňák to povedal po stredajšom rokovaní vlády, keď reagoval na otázky novinárov o nedávnom prípade zastreleného policajta.

„V zime bola výmena vozového parku, do áut budú postupne inštalované zariadenia, ktoré by mali dianie zadokumentovať podrobne, aj keď auto je statické,“ vravel Kaliňák. Postupne by mali byť kamery vo viac ako 2000 vozidlách polície.

„Vo všetkých ,pomaľovaných‘ autách a v niektorých civilných,“ uviedol Kaliňák s tým, že do roka by mohli byť vo väčšine áut. Ministerstvo vnútra začalo zavádzať do policajných áut špeciálny systém na rozpoznávanie kradnutých áut na prelome rokov, pričom v prvej fáze bude takto vybavených do 800 vozidiel, zvyšok ďalší rok.

Kontrola opitého vodiča sa skončila tragicky v sobotu pred polnocouv Boleráze pri Trnave. Hliadka najprv namerala dychovou skúškou 1,38 promile alkoholu šoférovi Opla. Milan S. z Bratislavy je už obvinený, hrozí mu doživotný trest.

Kaliňák si nemyslí, že policajt urobil zásadnejšiu chybu. „Je možné, že agresívnosť páchateľa neodhadol úplne ideálne, ale to sa nie vždy dá,“ povedal minister. Zavedenie prísnejšieho prístupu pri kontrolách by sa podľa neho dotklo hlavne slušných vodičov. „Pri 99 percentách kontrol sú medzi vodičom a policajtom normálne vzťahy. Keď zavediete plošné rozhodnutie o zmenách, tak zasiahne predovšetkým tých slušných,“ poznamenal Kaliňák.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert Kaliňák
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR