Banskobystrický primátor Peter Gogola bude znovu kandidovať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Gogola
Peter Gogola, primátor mesta Banská Bystrica, oznamuje svoju opätovnú kandidatúru počas brífingu pred komunálnymi voľbami. Foto: SITA/Ján Viazanička

BANSKÁ BYSTRICA 25. júna (WEBNOVINY) – Primátor Banskej Bystrice Peter Gogola sa bude v tohtoročných komunálnych voľbách uchádzať o zotrvanie vo funkcii primátora aj na nasledujúce volebné obdobie. Ako ohlásil na stredajšom brífingu, rovnako ako pred štyrmi rokmi pôjde do volieb ako nezávislý kandidát, prípadnej podpore politických strán sa však nebráni.

Chce si opraviť dvojku

„Mám pocit, že prácu, ktorú sa nám podarilo rozbehnúť, a smerovanie mesta by bolo dôležité podporiť kontinuitou. Štyri roky sú príliš krátky čas na to, aby človek dokázal dotiahnuť veľké, zásadné veci do konca. To, že sme sa rozhodli otáčať kormidlom mesta Banská Bystrica smerom k rozvoju cestovného ruchu, už prinieslo prvé výsledky, ale rozhodne nemôžeme byť spokojní,“ uviedol Gogola. Svoju doterajšiu prácu na poste primátora ohodnotil dvojkou a podotkol, že opäť kandidovať chce aj preto, aby si ju opravil na jednotku.

Podpisy pod svoju kandidatúru ako občianskeho kandidáta chce začať zbierať v lete, zároveň však chce o podpore pre svoju kandidatúru rokovať so všetkými politickými stranami pôsobiacimi v meste. „Ale nemám záujem získavať logá politických strán na svoj bilbord. Chcel by som byť vnímaný ako nezávislý kandidát,“ povedal Gogola.

Nemusí sa predstavovať

Avizuje, že jeho predvolebná kampaň bude určite skromnejšia ako tá, ktorú mal pred štyrmi rokmi, pretože Banskobystričania ho už poznajú a nemusí sa im predstavovať, kto je. Ako povzbudenie do opätovnej kandidatúry za primátora Gogola vníma aj svoje vlaňajšie zvolenie za poslanca Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja, hoci vtedy nerobil žiadnu predvolebnú kampaň.

Gogola, ktorý bol vtedy hovorca štátneho podniku Lesy SR, sa v roku 2010 stal primátorom Banskej Bystrice ako nezávislý kandidát s podporou pravicových strán KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS, SaS, KDS a OKS. Z 25 855 platných hlasov získal 13 842 (53,5 %). Na druhom mieste skončil s 10 443 hlasmi (40,4 %) exminister dopravy Ľubomír Vážny, ktorý kandidoval za koalíciu Smer-SD – SNS – ĽS-HZDS. Na treťom skončil nominant Ľudovej strany Naše Slovensko Marian Kotleba s 848 hlasmi (3,3 %). Ostatní traja kandidáti získali po menej ako 250 hlasov. V 31-člennom mestskom zastupiteľstve obsadila väčšinu kresiel koalícia strán Smer-SD – SNS – ĽS-HZDS.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ľubomír VážnyMarian KotlebaPeter Gogola