Procházka: Som doktor, nie psychiater, Matovičovi nepomôžem

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Prochazka
Zakladateľ strany Sieť Radoslav Procházka. Foto: SITA/Jozef Jarošík

BRATISLAVA 26. júna (WEBNOVINY) – Líder Siete a niekdajší prezidentský kandidát Radoslav Procházka končí v spore s Igorom Matovičom a na detektor lži po jeho posledných vyhláseniach nepôjde.

„Pán Matovič si v tejto hre vystačí sám, len so svojím režisérom. Ja končím. Som síce doktor, ale nie som psychiater. Čiže ja mu tú odbornú pomoc, ktorú potrebuje, neviem poskytnúť,“ povedal vo štvrtok novinárom Procházka.

Podľa Procházku sa chcel Matovič zviditeľniť

Líder Siete sa domnieva, že po stredajších Matovičových slovách je zrejmé, že celá šaráda s detektorom slúžila Matovičovi len na to, aby sa opakovane dostal do správ. „Program nemá žiadny, ani ho nikdy nemal, a ide len o to, aby sa znova dostal k piatim miliónom eur od slovenských daňovníkov a mal z čoho futrovať svoju firmu,“ vysvetlil Procházka.

Prezidentský kandidát dodal, že žiadny cirkus už nebude, pretože nech by urobil čokoľvek, jeho oponenti vždy nejakú chybu nájdu. „Dávame vám audítorskú správu a šlus,“ poznamenal.

Procházka pripúšťa, že prezidentskú kampaň viedli ako start up, nemali profesionálne zázemie a aj preto sa nevyhli chybám. Matovič podľa jeho slov teraz „snorí po Slovensku a vypytuje od ľudí, či by mu nepomohli nájsť špinu na Andreja Hrnčiara“.

‚Ako humusácky predajný bonzák‘

„Ako taký humusácky predajný bonzák snorí po Slovensku, kde by sa na Andreja Hrnčiara dala vyňuchať nejaká špina. To je čierna mágia politiky, to my robiť nebudeme. To človeka zožerie a zničí. Ale to je jeho život a jeho hra. Ľudia si vyberú. Nechajme to na ľudí! Ak budú chcieť svojich zástupcov na srandu, majú si z čoho vyberať. Ak budú chcieť svojich zástupcov na reálnu robotu, tak napríklad my dvaja s Mirom sa o ňu hlásime,“ uzavrel Procházka.

Posledný mesiac podľa poslanca Miroslava Beblavého ukázal, že Igorovi Matovičovi nejde o čistenie slovenskej politiky, ale iba o šoubiznis. „Človek, ktorému by išlo o to, aby čistil slovenskú politiku, by postupoval v tomto úplne inak, ako postupoval on. Je mi ľúto, že sme to zažili, ale záver je pre každého rozumného človeka jasný,“ konštatoval Beblavý.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Igor MatovičRadoslav Procházka