Video: 'Púštne líšky' remizovali s Rusmi, sú v osemfinále MS

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Štvrtkové zápasy na MS vo futbale
Alžírsky futbalista Yacine Brahimi v súboji s Rusom Denisom Glušakovom počas štvrtkového zápasu G-skupiny na svetovom šampionáte v Brazílii. Foto: SITA/AP

CURITIBA 27. júna (WEBNOVINY) – Štvrtkový duel medzi reprezentáciami Alžírska a Ruska v základnej H-skupine na futbalových XX. majstrovstvách sveta v Brazílii sa skončil nerozhodne 1:1, čo stačí africkému tímu na postup do osemfinále.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

Zverenci trénera Vahida Halilhodžiča sa prvýkrát v histórii kvalifikovali do ďalšej fázy svetového šampionátu, v predchádzajúcich troch prípadoch (1982, 1986 aj 2010) skončili účinkovanie na MS už po troch zápasoch v základnej skupine. Súperom Alžírska vo vyraďovacej časti bude v pondelok 30. júna v Porto Alegre víťaz G-skupiny Nemecko.

Obrazom: Štvrtkové zápasy na MS vo futbale

V úvodnom dejstve štvrtkového stretnutia v Arena da Baixada v Curitibe strelil prvý gól už v 6. min Kokorin po centri Kombarova. Vyrovnanie a napokon aj postup zariadil pre „púštne líšky“ po hodine hry tiež hlavou Slimani.

Rusi sa ani tretíkrát po rozpade Sovietskeho zväzu neprebojovali do vyraďovacej fázy, predtým v rokoch 1994 a 2002 zostali tiež pred bránami osemfinále.

H-skupina (Curitiba):
Alžírsko – Rusko 1:1 (0:1)

Góly: 60. Slimani – 6. Kokorin , ŽK: 39. Mesbah, 87. Ghilas, 90.+ Cadamuro (hráč na lavičke) – 57. D. Kombarov, 59. Kozlov, rozhodovali: Cakir – Duran, Ongun (všetci Tur.), 39 000 divákov

Zostavy:

Alžírsko: M’Bolhi – Mandi, Belkalem, Halliche, Mesbah – Medjani, Bentaleb – Feghouli, Brahimi (71. Yebda), Djabou (77. Ghilas) – Slimani (90.+ Soudani)

Rusko: Akinfejev – Kozlov, V. Berezutskij, Ignaševič, D. Kombarov – Samedov, Glušakov (46. I. Denisov), Fajzulin, Šatov (67. Dzagojev) – Kokorin – Keržakov (81. Kanunnikov)

Konečná tabuľka H-skupiny:

1. Belgicko 3 3 0 0 4:1 9 – postup do osemfinále

2. Alžírsko 3 1 1 1 6:5 4 – postup do osemfinále

***********************************************

3. Rusko 3 0 2 1 2:3 2

4. Kórejská republika 3 0 1 2 3:6 1

I. polčas

V úvode duelu síce mali miernu prevahu reprezentanti Alžírska, ale Rusi na opačnej strane „udreli“ hneď pri svojej prvej šanci – Kombarov v 6. min využil na ľavom krídle absenciu ošetrovaného Feghouliho, poslal center do pokutového územia a Kokorin hlavou otvoril skóre – 0:1.

Video: Slimaniho vyrovnávajúci gól posunul Alžírsko do osemfinále

V 26. min skúsil Šatov šťastie z diaľky a jeho pokusu nechýbalo veľa, aby Rusi viedli 2:0. Alžírčania sa snažili o vyrovnanie, ale proti bola ruská defenzíva aj brankár Akinfejev.

II. polčas

Hneď po zmene strán mal veľkú šancu Samedov, ale zblízka trafil len do gólmana M’Bolhiho. Africký tím hrozil najmä po štandardných situáciách a jednu z nich aj využil – po hodine hry Akinfejev nedočiahol center Brahimiho a Slimani vyrovnal – 1:1. Rusi potom vrhli všetky sily do útoku, no hráči Alžírska si už remízu a postup do osemfinále nenechali ujsť.

Hlasy:

Vahid Halilhodžič (tréner Alžírska): „Som veľmi hrdý na svojich chlapcov. Proti Rusom sme podali heroický výkon. Za posledné tri roky sme urobili veľký pokrok a postup do osemfinále je krásny darček.“

Fabio Capello (tréner Ruska): „Nášmu brankárovi v tomto súboji svietili desať minút do očí laserom. Akinfejev bol oslepený. Máme fotografie aj videomateriály. Rešpektujem prehru, ale laser, to je skutočnosť. Oslepili ho a on pustil gól. To nie sú výhovorky, ale fakty. Ak by sme hrali zle, tak to priznám. Pri ruskom mužstve som doteraz odviedol dobrú prácu a ak bude záujem o moje služby, som pripravený zostať.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia