Video: Oslabení 'červení diabli' na MS zdolali aj Kórejčanov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Štvrtkové zápasy na MS vo futbale
Juhokórejský futbalista Kim Shin-wook v súboji s Belgičanom Danielom Van Buytenom počas štvrtkového zápasu G-skupiny na svetovom šampionáte v Brazílii. Foto: SITA/AP

SAO PAULO 27. júna (WEBNOVINY) – Futbalisti Belgicka prešli základnou H-skupinou na XX. majstrovstvách sveta bez prehry. Zverenci Marca Wilmotsa zdolali Kórejskú republiku 1:0 napriek tomu, že celý druhý polčas hrali oslabení o vylúčeného Stevena Defoura. O jediný gól duelu sa v 78. min postaral kapitán Jan Vertonghen. Belgičania ako víťazi „háčka“ nastúpia v osemfinále proti USA.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

Obrazom: Štvrtkové zápasy na MS vo futbale

H-skupina:
Kórejská republika – Belgicko 0:1 (0:0)

Gól: 78. Vertonghen, ŽK: 35. Hong Čong-ho – 50. Dembélé, ČK: 45. Defour (Belgicko), rozhodovali: Williams – Cream, Anaz (všetci Aus.)

Zostavy:

Kórejská republika: Kim Sung-gju – Li Jong, Kim Jong-kwon, Hong Čong-ho, Jun Suk-jong – Han Kuk-jong (46. Li Kun-ho), Ki Sung-jung – Li Čchung-jong, Ku Ča-čchol, Son Hung-min (73. Či Tong-won) – Kim Šin-wuk (66. Kim Po-kjung)

Belgicko: Courtois – Vanden Borre, Van Buyten, Lombaerts, Vertonghen – Defour, Dembélé – Mertens (60. Origi), Fellaini, Januzaj (60. Chadli) – Mirallas (87. E. Hazard)

Konečná tabuľka H-skupiny:

1. Belgicko 3 3 0 0 4:1 9 – postup do osemfinále

2. Alžírsko 3 1 1 1 6:5 4 – postup do osemfinále

***********************************************

3. Rusko 3 0 2 1 2:3 2

4. Kórejská republika 3 0 1 2 3:6 1

Napriek viacerým vzruchom v prvom polčase prišiel ten najpodstatnejší až na jeho konci – stredopoliar Defour ďaleko od bránky zasiahol holennú kosť Kim Šin-wuka a rozhodca tasil červenú kartu. Napriek oslabeniu favorizovaní „červení diabli“ strhli víťazstvo na svoju stranu.

Video: Víťazný gól belgického kapitána Jana Vertonghena

V 78. min šancu striedajúceho Origiho brankár Kim Sung-gju ešte kryl, ale na Vertonghenovu dorážku bol prikrátky – 0:1. Zakrátko mohol vyrovnať Li Kun-ho, mieril však nad Courtoisovu bránku. Ani jedna z 18 striel Kórejčanov sa neujala a Belgičania sa dočkali aj tretieho víťazstva na šampionáte.

Hlasy:

Hong Mjung-po (tréner Kórejskej republiky): „Hrali sme celkom dobre, z protiútokov sme si utvárali šance. Keď dostal Belgičan červenú kartu, príliš sme sa potom zamerali na hru v strede poľa, odkiaľ sa však góly nedávajú. Myslím si, že moji zverenci robili na šampionáte čo mohli, ale moje zlyhanie vyústilo v tento celkový výsledok. Časom sa rozhodnem, či zostanem vo funkcii.“

Marc Wilmots (tréner Belgicka): „Bol to náročný zápas. Až do Defourovho vylúčenia sme hrali dobre, ale aj v oslabení sme ukázali, že máme skvelý tím. Pred šampionátom bola naša mladá reprezentácia vystavovaná veľkému tlaku, v troch dueloch však demonštrovala svoju silu.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať