Víkendové teploty stúpnu k tridsiatke, vzduch schladí dážď

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kúpalisko Mičurin v Starom Meste napokon otvorili
Jedinému kúpalisku v Starom Meste hrozilo, že v lete ostane zatvorené, proti tomu však spustili iniciatívu bývalý prevádzkovateľ kúpaliska, ktorý dostal z nájmu výpoveď, občianske združenia i obyvatelia. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 27. júna (WEBNOVINY) – Teploty budú počas víkendu rásť, ale na území Slovenska hrozia aj búrky. Na svojej stránke o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Naše územie bude v nevýraznom tlakovom poli relatívne vyššieho tlaku vzduchu.

V piatok má byť prevažne polooblačno. Popoludní v horských oblastiach sa ojedinele vyskytnú prehánky.

Najvyššia denná teplota dosiahne 22 až 27, na severe okolo 20 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m sa bude pohybovať okolo 12 stupňov. Zaveje slabý premenlivý vietor.

Pocko
Foto: shmu.sk

Po prednej strane tlakovej níže nad Severným morom k nám bude prúdiť od juhozápadu teplejší vzduch.

V sobotu bude prevažne polooblačno. Ojedinele sa objavia slabé zrážky.

Denná teplota vystúpi na 24 až 29, na severe miestami na okolo 22 stupňov. Zafúka prevažne južný vietor rýchlosťou 5 až 20 kilometrov za hodinu.

Pocko
Foto: shmu.sk

Cez strednú Európu bude smerovať na východ brázda nízkeho tlaku spojená s frontálnym systémom.

V nedeľu možno čakať polooblačno až oblačno a ojedinele i slabé zrážky. Cez deň oblohu zahalí veľká oblačnosť a bude až zamračené. Na mnohých miestach, najmä v západnej polovici krajiny, sa vyskytnú dážď alebo prehánky, ojedinele aj búrky.

Teplomer cez deň ukáže 25 až 30, na severozápade okolo 23 stupňov. Fúkať bude južný vietor rýchlosťou 10 až 25, miestami v nárazoch okolo 45 kilometrov za hodinu, ktorý sa bude večer na západe meniť na severozápadný.

Pocko
Foto: shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia