Roger Federer sa so Santiagom Giraldom nemusel trápiť dlho

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Roger federer
Švajčiarsky tenista Roger Federer. Foto: SITA/AP

LONDÝN 28. júna (WEBNOVINY) – Švajčiarsky tenista Roger Federer nasadený ako štvrtý v sobotu v 3. kole dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (23. júna – 6. júla, celková dotácia 25 miliónov libier, tráva) preletel cez Kolumbijčana Santiaga Giralda do osemfinále za 81 minút – 6:3, 6:1, 6:3. Pripísal si svoj 70. zápasový úspech v All England Lawn Tennis and Croquet Clube. Medzi najlepšími šestnástimi si zmeria sily s úspešným z duelu Jerzy Janowicz (Poľ.-15) – Tommy Robredo (Šp.-23).

Tridsaťdvaročný bazilejský rodák Federer dosiahol na hlavnom dvorci pomer „winnerov“ a nevynútených chýb 27:14 v porovnaní s údajmi 17:20. Švajčiar premenil 5 z 9 brejkbalov a sám odvrátil obe hrozby straty podania, ktorým čelil. Zvládol 15 z 23 zákrokov pri sieti, nastrieľal 8 es. Dvadsaťšesťročný v Bradentone na Floride sídliaci Juhoameričan, 35. v renkingu ATP, nedal ani jedno. Giraldo v 1. kole newyorských US Open 2011 prehral s rovnakým rivalom o čosi tesnejšie 4:6, 3:6, 2:6.

„Vydaril sa mi štart, keď som súper hneď brejkol. Mal som potom dianie pod kontrolou až do polovice tretieho setu: súper zrazu viedol 40:15 na príjme. Po chvíli som však mal šance ja a dokázal som sa presadiť. Následne som sa už dopodával k postupu. Som veľmi rád, že prechádzam ´pavúkom´, keďže vlani som sa tu lúčil už v 2. kole. Na tomto povrchu je veľa hráčov, ktorí vzbudzujú obavy. Človek sa musí mať na pozore aj počas úvodného týždňa. V tom druhom si chcem udržať kvalitu výkonov, momentálne som v dobrom rozpoložení,“ cituje Federera BBC.

Niekdajší líder svetového rebríčka Federer (4.) štartuje v britskej metropole 16. raz. Ak pridá do svojej zbierky 8. trofej (po sezónach 2003 – 2007, 2009 a 2012), osamie na čele historického poradia pred Britom Williamom Renshawom a Američanom Petom Samprasom. Držiteľ dovedna 17 grandslamových titulov Federer hrá na adrese SW19 Church Road ako víťaz prípravného podujatia v nemeckom Halle.

Dvojhra mužov – 3. kolo:

Roger Federer (Švaj.-4) – Santiago Giraldo (Kol.) 6:3, 6:1, 6:3 za 81 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jerzy JanowiczRoger FedererTommy Robredo