Peter Sagan bude na Tour de France kapitánom tímu Cannondale

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan
Peter Sagan Foto: facebook.com/PeterSagan

MILÁNO 30. júna (WEBNOVINY) – Slovenský cyklista Peter Sagan bude kapitánom tímu Cannondale na nadchádzajúcej Tour de France. Očakávanú správu potvrdilo vedenie družstva pri predstavení zostavy na 101. ročník podujatia, ktorý sa začne v sobotu 5. júla v Leedsi a vyvrcholí 27. júla už tradične na parížskych Elyzejských poliach.

Obrazom: Najkrajšie momenty Petra Sagana na Tour de France

Celé družstvo Cannondale bude podporovať Sagana na jeho ceste pokúsiť sa získať tretí zelený dres víťaza bodovacej súťaže. V rovinatých etapách budú pre úradujúceho slovenského majstra jazdiť najmä Poliak Maciej Bodnar, Slovinec Kristjan Koren, Američan Ted King, Talian Fabio Sabatini a Francúz Jean-Marc Marino. V horských etapách budú 24-ročného Žilinčana podporovať v náročných stúpaniach najmä Taliani Marco Marcato a Alessandro De Marchi. Šprinty bude Saganovi rozbiehať Elia Viviani.

„Vždy v júli obracia celý cyklistický svet svoju pozornosť na Tour de France ako jedny z najdôležitejších pretekov v roku. Na tomto podujatí náš tím ukáže svoju silu. Vlani ukázali naši jazdci veľkú tímovú prácu v každej etape a najmä v siedmej, v ktorej ťahali pelotón sto kilometrov do Montpellieru. Tento rok by nemal byť výnimkou. Peter a jeho kolegovia pôjdu za tretím zeleným dresom na najlepších bicykloch na svete,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Cannondale Bob Burbank.

Rekordérom v počte víťazstiev v bodovacej súťaži o zelený dres je Nemec Erik Zabel, ktorý vyhral šesťkrát po sebe v rokoch 1996 až 2001. Štyri triumfy má na konte Ír Sean Kelly, po tri Holanďan Jan Janssen, Belgičania Eddy Merckx a Freddy Maertens, Uzbek Džamolidin Abdužaparov a Austrálčan Robbie McEwen. Okrem Zabela sa nikomu nepodarilo vyhrať zelený dres trikrát v sérii. Informácie pochádzajú z tlačovej správy Cannondale a od organizátorov Tour de France.

Nominácia Cannondale na Tour de France:

Peter Sagan (SR), Maciej Bodnar (Poľ.), Kristjan Koren (Slovin.), Ted King (USA), Jean-Marc Marino (Fr.), Marco Marcato, Alessandro De Marchi, Elia Viviani, Fabio Sabatini (všetci Tal.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Eddy MerckxElia VivianiMaciej BodnarPeter Sagan