Veriaci sa budú v Bratislave opäť modliť za Róberta Bezáka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Veriaci sa modlili za Bezáka na jeho narodeniny
Veriaci sa modlia za odvolaného arcibiskupa Róberta Bezáka v deň jeho narodenín pred Apoštolskou nunciatúrou (Veľvyslanectvo Svätej stolice). Bratislava, 1. marec 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 1. júla (WEBNOVINY) – Veriaci sa prídu v stredu podvečer opäť modliť pred Apoštolskú nunciatúru. Bude to na druhé výročie odvolania trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka. Veriaci sa zídu 17:30 v Bratislave pred budovou Apoštolskej nunciatúry na Nekrasovovej ulici č. 17, kde sa pomodlia ruženec svetla.

Ako povedala v utorok pre agentúru SITA Mariana Diovčošová, jednotlivé desiatky sv. ruženca budú venované za cirkev, Svätého Otca, jeho poradcov, nunciatúry vo svete a za arcibiskupa Róberta Bezáka. Pred každým desiatkom bude prednesené krátke zamyslenie.

O povolenie zhromaždenia požiadala Bezáková sestra

Modlitbové zhromaždenie sa uskutoční na základe povolenia, ktoré vydal Mestský úrad Bratislava-Staré mesto, a o ktoré požiadala sestra odvolaného arcibiskupa Gabriela Bezáková. „Záleží nám na tom, aby podujatie prebehlo v pokoji a aby bolo vyjadrením nádeje, že meno arcibiskupa Bezáka bude očistené,“ zdôraznila Diovčošová.

Pred rokom sa prišlo pred nunciatúru pomodliť približne 600 ľudí. Medzi účastníkmi zhromaždenia boli rodičia Bezáka, viacerí poslanci NR SR. Podujatie vtedy organizoval aktivista a bývalý politik František Mikloško. Prišli tiež bývalí politici, niekoľko kňazov a rehoľných sestier. Zo zhromaždenia napísali list Svätému Otcovi Františkovi.

Uplynú dva roky od odvolania Bezáka

V stredu uplynú dva roky odvtedy, čo Svätý Otec Benedikt XVI. odvolal arcibiskupa Róberta Bezáka z pastoračného riadenia Trnavskej arcidiecézy. Rozhodol sa tak na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila 22. januára až 1. februára 2012. Bezáka vysvätili za biskupa 6. júna 2009. V decembri Bezák opustil Slovensko a presťahoval sa do talianskeho Bussolenga.

Obrazom: Bezákovi priaznivci neuspeli, petíciu nemohli odovzdať

V tamojšom kláštore redemptoristov začal život rehoľníka. Bezákovi sa v stredu 25. júna po generálnej audiencii vo Vatikáne podarilo stretnúť so Svätým Otcom Františkom. Bezák však nedostal u pápeža osobnú audienciu, o ktorú žiadal. Bezák sa stretol s pápežom Františkom ako jeden z približne tridsiatich biskupov. Bezák počas krátkeho stretnutia odovzdal pápežovi list.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Benedikt XVI.František MikloškoRóbert Bezák