Žena od narodenia týrala syna, muž zase ubližoval matke

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nasilie babka dochodkyna tyranie
Foto: sfgate.com

BRATISLAVA/PREŠOV 1. júla (WEBNOVINY) – Mladú matku obvinili z týrania ročného syna, muža zase z týrania matky. Obidva prípady sa stali v Prešovskom kraji. Dvadsaťjedenročná Zuzana z Lomničky v okrese Stará Ľubovňa sa o malého Jakuba nestarala už od jeho narodenia.

Dieťa prekonalo rôzne infekčné ochorenia, trpelo anémiou a postupne zaostávalo v pschomotorickom vývine. Opakovane bolo hospitalizované v nemocnici. Všetkým ochoreniam, pre ktoré skončil v nemocnici, sa dalo predísť, ak by mal dostatočnú starostlivosť, informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová. Dieťa skončilo v detskom domove, matka je stíhaná na slobode a hrozí jej väzenie tri až osem rokov.

Roky týrania zase znášala 62-ročná žena z obce Repejov v okrese Medzilaborce. Jej 33-ročný syn Rastislav, väčšinou opitý, matke nadával, vyhrážal sa jej zabitím a bil ju. Chcel od nej peniaze na alkohol. Pri poslednom útoku žene spôsobil zranenia s asi trojtýždňovou dobou liečenia. Muž je momentálne vo väzení za krádež. Za týranie matky mu hrozí trest sedem až pätnásť rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia