Podnikateľka Nora Mojsejová strávi leto za mrežami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nora mojsejova
Košická podnikateľka Nora Mojsejová úspešne uniká obžalobe. Košický krajský súd v stredu odročil odvolacie pojednávanie. Košice, 19. marec 2014. Foto: SITA/Miroslav Vacula

KOŠICE 1. júla (WEBNOVINY) – Podnikateľka Eleonóra Mojsejová, ktorá je obvinená z viacerých trestných činov, pobudne vo vyšetrovacej väzbe až do 3. októbra tohto roka. Rozhodol o tom v utorok senát košického krajského súdu, ktorý Eleonóre Mojsejovej predlžil pobyt za mrežami o ďalšie tri

Zložitý prípad trestnej činnosti

Krajský súd čiastočne vyhovel sťažnosti krajského prokurátora, ktorý žiadal predlžiť väzbu Eleonóry Mojsejovej až o štyri mesiace. V stručnom odôvodení predseda senátu uviedol, že trvajú dôvody väzobného stíhania pre možné ovplyvňovanie svedkov a v tomto prípade prevažuje verejný záujem na plynulom pokračovaní vyšetrovania nad právom na osobnú slobodu.

Krajský prokurátor argumentoval, že ide o zložitý a rozsiahly prípad organizovanej trestnej činnosti, v ktorom je obvinených 23 osôb a doteraz vznesených 19 obvinení, pričom podľa priebehu vyšetrovania indície ukazujú, že môžu byť obvinené aj ďalšie osoby. Zdôraznil, že väzobné stíhanie v takýchto prípadoch môže trvať až 19 mesiacov, pričom Nora Mojsejová je vo väzbe zatiaľ desať mesiacov.

Súd zrušil rozhodnutie

Nora Mojsejová v utorok pred senátom uviedla, že je väzobne stíhaná len pre svoje meno a nie preto, že by ovplyvňovala svedkov. Žiadala, aby krajský súd zamietol žiadosť prokurátora.

Krajský súd v utorok zrušil rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie Okresného súdu Košice I, ktorý 12. júna zamietol návrh prokurátora na predĺženie väzby obvinenej košickej podnikateľky Eleonóry Mojsejovej o štyri mesiace s tým, že väzba obvinenej trvá do 3. júla 2014.

Známa košická podnikateľka Eleonóra Mojsejová je obvinená z daňových podvodov, pričom vo väzbe je od 3. septembra 2013 pre obavy z možného ovplyvňovania svedkov a marenia trestného stíhania.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Nora Mojsejová