KDH, Most, NOVA a SaS postavia do volieb spoločnú kandidátku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Komunalne volby
ilustračné foto Foto: SITA/Michal Svítok

BRATISLAVA 13. júla (WEBNOVINY) – Strany KDH, Most-Híd, NOVA a SaS postavia v jesenných komunálnych voľbách spoločnú kandidačnú listinu na poslancov bratislavského mestského zastupiteľstva. Strany sa na tom dohodli v stredu, na spoluprácu pozývajú aj ďalšie stredopravé strany. Agentúru SITA o tom informovalo tlačové oddelenie hnutia NOVA.

Kandidáta ešte nedohodli

„Ide o základ koalície pre mestské zastupiteľstvo, ktorá je otvorená aj pre ďalšie stredopravé subjekty a nezávislé osobnosti,“ uviedla NOVA. Cieľom tohto partnerstva je ponúknuť Bratislavčanom kvalitný program a získať preň väčšinu v mestskom parlamente. „Pre dosiahnutie tohto cieľa pozýva stredopravá štvorica k spolupráci ďalšie subjekty na vytvorenie spoločnej koalície,“ dodáva hnutie NOVA.

Otázkou ostáva prípadná podpora niektorého z kandidátov na primátora Bratislavy. Štvorica strán sa totiž v stredu dohodla len na vytvorení koalície poslancov do mestského zastupiteľstva, prípadnou podporou niektorého z kandidátov na bratislavského primátora sa v stredu nezaoberali, reagoval pre agentúru SITA podpredseda hnutia NOVA Gábor Grendel.

Do úvahy prichádza i Kňažko

Pre bratislavské KDH pritom do úvahy pripadá Milan Kňažko (nezávislý). Už v minulosti totiž kresťanskí demokrati avizovali, že ak bude Kňažko v jesenných komunálnych voľbách kandidovať, podporia ho.

Iný názor však v súvislosti s ohlásením Kňažkovej kandidatúry mala strana SaS, ktorá ohlásenú kandidatúru Milana Kňažka prijala s prekvapením i výhradami a s vysokou pravdepodobnosťou ho nepodporí, informovala ešte 30. mája hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.

Komunálne voľby vyhlásil predseda Národnej rady SR Pavol Paška na 15. novembra 2014.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Gábor GrendelKatarína SvrčekováMilan KňažkoPavol Paška