Polícia plánuje väčšie a komplexnejšie presuny síl

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia, policajti, policajné autá
Foto: SITA/Viktor Zamborský

BRATISLAVA 13. júla (WEBNOVINY) – Polícia plánuje väčšie zmeny v obsadení obvodných oddelení. Presuny síl majú byť postupné a podporené podrobnou analýzou.

„Odborné útvary v súčasnosti spracúvajú dôkladnú analýzu stavu na jednotlivých útvaroch, ktorá bude podkladom novej typizácie obvodných oddelení Policajného zboru,“ uviedla pre agentúru SITA vedúca oddelenia komunikácie a prevencie kancelárie policajného prezidenta Marianna Paulíková.

Počty policajtov sa budú meniť postupne

Počty policajtov na obvodných oddeleniach a ďalších útvaroch sa však nebudú meniť naraz, ale postupne. „Nebudú to centrálne zmeny v rámci jedného konkrétneho termínu,“ povedala.

Zmeny v tabuľkách robí polícia aj priebežne. Spomínané zmeny majú byť ale o čosi väčšie a hlavne komplexnejšie. „Berie sa do úvahy viac činiteľov, ide o komplexnejší pohľad,“ hovorí Paulíková. Upozorňuje, že rušenie obvodných oddelení nehrozí.

Policajt policia
Foto: SITA/Prezídium Policajného zboru SR

Dôvodom sú nové priemyselné parky

„Podstatou reorganizácie je reakcia na meniacu sa situáciu z hľadiska ekonomických činiteľov či demografického vývoja,“ vysvetľuje. Ako príklad uvádza nové priemyselné parky, čo sú tiež faktory, ktoré majú vplyv na vznik trestnej činnosti či priestupkov.

„Potrebujeme na to reagovať a presúvať sily podľa toho, kde sú potrebné,“ vraví. Na zmeny nebude treba podľa Paulíkovej navyšovať stavy policajtov, ani si nevyžiadajú zvýšené finančné náklady. V minulom roku urobili v polícii 85 zmien v tabuľkách zloženia a počtov policajtov. Tento rok spravili zatiaľ 37 zmien.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR