Granát zabil Rusa, Moskva hrozí Kyjevu dôsledkami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Granat
Foto: hd4desktop.com

MOSKVA/KYJEV 13. júla (WEBNOVINY) – Moskva v nedeľu pohrozila Kyjevu „nezvrátiteľnými dôsledkami“ po tom, čo granát vypálený údajne spoza ukrajinskej hranice zabil jedného človeka. Incident Moskva označila za „agresiu proti suverénnemu ruskému teritóriu a obyvateľstvu Ruskej federácie“, na ktorú je potrebné odpovedať, uviedlo ministerstvo zahraničia v stanovisku.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Ukrajinskej strane zároveň poslali zodpovedajúcu protestnú nótu. Obeťou útoku sa podľa ministerstva stal 45-ročný muž z oblasti Rostova, ktorý zahynul vo svojom dome. Jeho žena navyše v dôsledku tlakovej vlny utrpela zranenia. Ukrajinská strana zodpovednosť za incident odmietla. „Niet pochýb o tom, že ukrajinské sily na ruské územie nestrieľajú. My sme nestrieľali,“ reagoval hovorca ukrajinskej armády.

Hoci obe strany v uplynulom čase informovali o strelách dopadnutých na ich územie, ide o prvý prípad, keď Moskva hlási obeť na živote. Na Ukrajine si už trojmesačný konflikt vyžiadal stovky obetí. Ostrá reakcia zo strany Moskvy vyvoláva nové obavy z možnej vojenskej intervencie Ruska na Ukrajine.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať