Tínedžer s detskými kumpánmi dobili muža pre cigarety

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fajcenie cigareta fajciar
Foto: SITA/AP

KOŠICE 14. júla (WEBNOVINY) – Štyroch miestnych obyvateľov obvinili z lúpeže a zabitia 56-ročného muža v Nálepkove. Napadli ho 5. júla pri cintoríne, 10. júla ho našli doma mŕtveho.

Páchateľmi sú dvaja recidivisti – dvakrát súdne trestaný 19-ročný mladík, raz trestaný 16-ročný chlapec, dvaja dosiaľ súdne netrestaní mladiství vo veku 14 a 15 rokov, ako aj traja maloletí vo veku 12 a 13 rokov.

Piateho júla večer pri nálepkovskom cintoríne prišli k obeti a pýtali cigarety a tabak. Keď muž odmietol, zvalili ho na zem, kde ho udierali a kopali. Keď sa už nedokázal brániť, z vrecka nohavíc mu vzali tabak, cigary, cigaretové papieriky a zápalky. Vzali mu aj pletený opasok, ktorý mal okolo pásu. Poškodený pri útoku utrpel mnohopočetné poranenia, na následky ktorých 10. júla zomrel.

Dvoch súdne trestaných obvinených zatvorili do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. Ďalší dvaja sú stíhaní na slobode. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu. U troch maloletých, ktorých vzhľadom na ich vek nie je možné trestne stíhať, bude polícia preverovať trestnú zodpovednosť rodičov alebo zákonných zástupcov, uviedol hovorca košickej krajskej polície Alexander

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia