Exekútori upozorňujú na podvodné e-maily, zaplavili Česko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zavinac
zavinac Foto: library.uiuc.edu

BRATISLAVA 15. júla (WEBNOVINY) – Slovenská komora exekútorov (SKE) upozorňuje, že v Českej republike v utorok zaregistrovali množstvo falošných výziev na zaplatenie exekúcie. Výzvy sa šíria podvodnými e-mailami, ktoré vyzývajú na úhradu neexistujúcich pohľadávok.

„E-maily nie sú distribuované z exekútorských úradov a obsahujú vymyslené a chybné údaje. Navyše sú doručované s prílohou obsahujúcou počítačové vírusy,“ informovala hovorkyňa Českej komory exekútorov Petra Báčová.

Slovenská komora exekútorov upozorňuje občanov, aby v prípade zaznamenania podobných podozrivých e-mailov aj na Slovensku v žiadnom prípade neotvárali ich prílohy a neposielali finančné prostriedky na uvedené účty.

„Postup súdneho exekútora je prísne regulovaný a má presné pravidlá. Občanovi musí byť úradne doručené písomné upovedomenie o začatí exekúcie. Ak aj súdny exekútor neskôr komunikuje prostredníctvom elektronickej pošty, jej pravosť si môže občan overiť priamo na stránke Slovenskej komory exekútorov www.ske.sk v sekcii Zoznam exekútorov. V prípade akýchkoľvek ďalších pochybností by mal občan kontaktovať príslušný exekútorský úrad alebo priamo kanceláriu Slovenskej komory exekútorov,“ povedala hovorkyňa Slovenskej komory exekútorov Stanislava Kolesárová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia