Teploty stúpajú, do konca týždňa bude poriadne horúco

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Teplomer, horúčavy, leto
Foto: shutterstock.com

BRATISLAVA 16. júla (WEBNOVINY) – Slováci sa do konca týždňa poriadne zapotia. Teploty sa vyšplhajú každý deň nad tridsať stupňov Celzia. V stredu o tom informuje stránka Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Shmú.sk.

V stredu bude polooblačno, prechodne až oblačno. Najmä popoludní sa vyskytnú miestami prehánky alebo búrky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 26 až 32 stupňov Celzia. Zafúka severný vietor rýchlosťou 20 kilometrov za hodinu.

Počasie
Foto: shmu.sk

Vo štvrtok sa nad západnou Európou sa vytvorí tlaková výš, ktorá prinesie malú, miestami zväčšenú oblačnosť. V noci sa môžu ojedinele vyskytnúť prehánky alebo búrky. Teplota cez deň dosiahne 27 až 32 stupňov Celzia, v noci klesne na 18 až 13 stupňov. Zaveje prevažne severný vietor rýchlosťou 5 až 20 kilometrov za hodinu.

Počasie
Foto: shmu.sk

V piatok sa Slovensko bude nachádzať v oblasti vyššieho tlaku vzduchu. Pri prechodne zväčšenej oblačnosti sa miestami vyskytnú prehánky alebo búrky, najmä v popoludňajších hodinách. Denná teplota sa vyšplhá na 27 až 32 stupňov Celzia. V noci dosiahne 19 až 14 stupňov. Zafúka severný vietor rýchlosťou 5 až 20 kilometrov za hodinu.

Počasie
Foto: shmu.sk

Sobota prinesie opäť vysoké teploty. Popoludní sa vyskytnú ojedinele prehánky alebo búrky, najmä

v horských oblastiach. Cez deň teplota dosiahne 27 až 33 stupňov Celzia. Nočná teplota sa bude pohybovať okolo 19 až 14 stupňov. Rovnaké teploty meteorológovia očakávajú aj v nedeľu.

Počasie
Foto: shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia