Teploty stúpajú, stále hrozia prehánky a búrky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Leto, plavky, horúčavy
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 17. júla (WEBNOVINY) – Od západu na Slovensko zasahuje výbežok tlakovej výš.

Štvrtok prinesie jasné až polooblačné, miestami oblačné počasie. Spočiatku sa ojedinele, popoludní miestami pri prechodne zväčšenej oblačnosti vyskytnú prehánky alebo búrky.

Meteorológovia zároveň na štvrtok vydali aj výstrahu prvého stupňa pred búrkami, ktoré hrozia najmä v oblastiach Banskobystrického, Košického, Trenčianskeho, Prešovského a Žilinského kraja od 12:00 do 17:00.

Vystraha
Foto: www.shmu.sk

Vo štvrtok takisto platia aj hydrologická výstraha pre rieku Gelnica a výstraha prvého stupňa pred povodňami, ktorá sa týka rieky Hornád v Kysaku.

Voda
Foto: www.shmu.sk

.

Voda
Foto: www.shmu.sk

.

Najvyššia denná teplota dosiahne 27 až 32 stupňov Celzia, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 25 stupňov. Zaveje prevažne severný vietor rýchlosťou 20 kilometrov za hodinu.

Počasie
Foto: SITA/AP

V piatok sa Slovensko bude nachádzať v oblasti vyššieho tlaku vzduchu. Pri prechodne zväčšenej oblačnosti sa miestami vyskytnú prehánky alebo búrky, najmä v popoludňajších hodinách. Denná teplota sa vyšplhá na 27 až 32 stupňov Celzia. V noci dosiahne 19 až 14 stupňov. Zafúka severný vietor rýchlosťou 5 až 20 kilometrov za hodinu.

Počasie
Foto: shmu.sk

Sobota prinesie opäť vysoké teploty. Popoludní sa vyskytnú ojedinele prehánky alebo búrky, najmä

v horských oblastiach. Cez deň teplota dosiahne 27 až 33 stupňov Celzia. Nočná teplota sa bude pohybovať okolo 19 až 14 stupňov. Rovnaké teploty meteorológovia očakávajú aj v nedeľu.

Počasie
Foto: shmu.sk

V nedeľu sa nad vnútrozemím Európy sa vytvorí nevýrazné pole nižšieho tlaku vzduchu. Denná teplota sa bude pohybovať od 27 do 33 stupňov Celzia. V noci klesne na 20 až 15 stupňov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať