Durant detronizoval LeBrona a stal sa najlepším hráčom NBA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Durant
Foto: SITA/AP

LOS ANGELES 17. júla (WEBNOVINY) – Basketbalista Kevin Durant a hviezda bojového umenia a herečka Ronda Rouseyová zvíťazili v hlavných kategóriách ankety americkej športovej televízie ESPN.

Krídelník Oklahoma City si zo stredajšieho vyhlasovania výsledkov ESPY Awards v Los Angeles odniesol hneď dve trofeje – pre najlepšieho športovca aj hráča NBA, keď po dvoch rokoch detronizoval v oboch kategóriách LeBrona Jamesa. „Na ceste sem mi pomohlo množstvo ľudí. Moja nádherná mama tu nemôže byť, ale sleduje prenos doma. Môj obľúbený spoluhráč Russell Westbrook,“ povedal Durant, ktorý o hlavnú cenu súperil s bejzbalistom Miguelom Cabrerom, americkým futbalistom Peytonom Manningom a boxerom Floydom Mayweatherom.

Bronzová džudistka z olympijských hier v Pekingu 2008 Rouseyová je prvá víťazka ankety reprezentujúca organizáciu bojových umení UFC. V hlasovaní fanúšikov zdolala hviezdu WNBA Mayu Moorovú, olympijskú víťazku v alpskom lyžovaní Mikaelu Shiffrinovú a univerzitnú basketbalistku Brennu Stewartovú. Rouseyová sa na ceremoniáli nezúčastnila, deň pred ním sa podrobila operácii.

Za najlepší tím vyhlásili víťazov Super Bowlu v americkom futbale Seattle Seahawks, trénerom vládne kormidelník šampiónov basketbalovej NBA San Antonio Spurs Gregg Popovich a kategória neamerických športovcov patrila portugalskému futbalistovi Cristianovi Ronaldovi. Najlepšími olympionikmi sa stali zlatí slopestyloví snoubordisti zo Soči Jamie Andersonová a Sage Kotsenburg.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Gregg PopovichKevin Durant