Hluché dievča vylákali do Anglicka, musela robiť prostitútku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Prostitútka
Foto: Ilustračné foto SITA/AP

BRATISLAVA 18. júla (WEBNOVINY) – Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície rozložila organizovanú skupinu obchodujúcu s ľuďmi. Trojica z východného Slovenska sľubovala vidinu ľahkého zárobku v zahraničí, po vylákaní do Anglicka však vzali obetiam pas a nútili ich k prostitúcii.

Ženy boli zo zlých pomerov

Nábor robil 35-ročný Ladislav M., pričom využíval zlú finančnú situáciu obetí. Za každého naverbovaného dostal 50 eur, ktoré mu vyplácal 36-ročný Stanislav H. a rovnako stará Františka M. Na prácu nahovorili 20-ročnú nepočujúcu ženu z malej obce v okrese Vranov nad Topľou a autom ju odviezli do Anglicka.

Tam jej zobrali doklady, nútili ju uzatvoriť účelové manželstvo a tiež k prostitúcii s cudzími mužmi, pričom za každého jej dávali päť libier. Po niekoľkých týždňoch sa jej s pomocou organizácie, zameranej na pomoc obetiam obchodovania s ľuďmi, podarilo ujsť a vrátiť sa na Slovensko.

Dievčine sa podarilo utiecť

V rovnakom období – koncom minulého leta, vyviezli do Anglicka aj 22-ročnú ženu tiež z okresu Vranov nad Topľou, aby tam poberala sociálne dávky. Cestou jej oznámili, že sa vydá za cudzinca a bude s ním žiť. Príbuzní však zalarmovali políciu a tak sa jej podarilo bez ujmy vrátiť.

Obvineným hrozí väzenie na sedem až 12 rokov, stíhajú ich na slobode. Vyšetrovanie pokračuje, preto výška zisku skupiny ešte nebola presne vyčíslená, uviedla hovorkyňa policajného Prezídia Denisa Baloghová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia