Obrazom: Protestujúci nechali Kiskovi odkaz v plote

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Desiatky ľudí protestovali v Bratislave za slušný a bezpečný život
Niekoľko desiatok účastníkov protestu s názvom Spoločne za slušný a bezpečný život na Slovensku 5 - proti skorumpovaným politikom a asociálom, pred Prezidentským palácom. Verejné zhromaždenie organizovalo občianske združenie Ľudia v ohrození. Bratislava, 19. júl 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 19. júla (WEBNOVINY) – Niekoľko desiatok ľudí sa v sobotu v Bratislave zapojilo do protestu s názvom Spoločne za slušný a bezpečný život na Slovensku 5 – proti skorumpovaným politikom a asociálom. Skupina protestujúcich sa zišla približne o tretej popoludní pred železničnou Hlavnou stanicou.

V tom istom čase mali pred stanicou nahlásené zhromaždenie aj antifašistickí aktivisti, tí však napokon neprišli. Protestujúci sa zo stanice presunuli pred Prezidentský palác.

Obrazom: Desiatky ľudí protestovali v Bratislave za slušný a bezpečný život

Ohlasovateľ protestu Marián Magát na Hodžovom námestí vyhlásil, že akciu zvolali z viacerých dôvodov, napríklad pre prepustenie Kristíny Kormúthovej z RTVS za jej status na Facebooku, či pre otázku predaja pitnej vody a pôdy. „Dúfal som, že nás budú dnes tisíce, tieto protesty nič neriešia, pokiaľ nás neprídu tisíce,“ vravel.

Oznámil tiež, že napísal prezidentovi Andrejovi Kiskovi žiadosť o znížení kvóra na petíciu a záväzné referendum pre vládu. Papier vložil Magát do oplotenia Prezidentského paláca. „Prezident si to môže pokojne prečítať,“ povedal. Zakrátko sa zhromaždenie rozišlo. Organizátorom protestu bolo občianske združenie Ľudia v ohrození. Na celú akciu dohliadalo niekoľko desiatok policajtov z radov poriadkovej polície a takisto mestskej a železničnej polície.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marián Magát