Malajzijská spoločnosť označenie letu 17 už viac nepoužije

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Malaysia airlines
Foto: SITA/AP

KUALA LUMPUR 19. júla (SITA) – Malajzijský letecký prepravca Malaysia Airlines od budúceho týždňa prestane používať pre svoj let z Amsterdamu do Kuala Lumpur označenie s číslom 17, ktoré niesol vo štvrtok nad Ukrajinou zostrelený stroj.

Stránka airlineroute.net poukázala na fakt, že budúcotýždňové rezervácie na cestu z holandskej metropoly do Malajzie už neniesol inkriminované číslo. Po novom to už bude číslo 19. Malaysia Airlines tak nadviazala na svoje rozhodnutie vyradiť aj číslo 370, ktoré nieslo od marca nezvestné lietadlo smerujúce do Pekingu.

Obrazom: Na Ukrajine sa zrútilo malajzijské lietadlo, tristo ľudí je mŕtvych

Viac o páde Boeingu 777 na Ukrajine sa dočítate

—–> TU.

Letecké spoločnosti zvyknú vyradiť čísla, ktoré sa spojili s tragédiou a veľkým počtom obetí. Stalo sa tak napríklad aj v prípade všetkých štyroch letov z 11. septembra. Spoločnosť United Airlines zrušila let s číslom 93 z Newarku a let číslo 175 z Bostonu. American Airlines zase let číslo 11 z Bostonu a let číslo 77 z Washingtonu. Podobne postupovala aj Asiana Airlines v prípade letu číslo 214 po minuloročnom páde jej stroja v San Franciscu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Malaysia Airlines