Rozkladajúce sa telá obetí boeingu dali do chladiaceho vlaku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Boeing 777
Záchranári naložili telá obetí leteckej tragédie do vagónov s chladiacimi boxami. Foto: SITA/AP

KYJEV 20. júla (WEBNOVINY) – Záchranári naložili desiatky tiel obetí zostraleného Boeingu 777 na ukrajinsko-ruskom pohraničí v nedeľu do vlaku s chladiacimi boxami. Do vagónov ich začali nosiť ešte v noci, informovala o tom stanica CNN, pre Reuters to potvrdili tamojší železniční pracovníci.

Naložený vlak, ktorý stojí niekoľko kilometrov od miesta nešťastia v meste Torez, čaká na odborníkov. Následne obete prevezú na zatiaľ neznamé miesto. Hovorí sa o meste Ilovaisk, juhovýchodne od Torezu.

Viac o páde Boeingu 777 na Ukrajine sa dočítate

—–> TU.

Prístup k vlaku majú aj medzinárodní pozorovatelia z OBSE, ktorým proruskí povstalci umožnili prístup k telám. Po dvoch dňoch na horúcom slnku sa podľa proruských povstalcov podarilo zo svahu na mieste tragédie pozbierať takmer 200 tiel.

Ukrajinská vláda sa dohodla so separatistami o odnesení tiel ešte v sobotu večer. Podľa vicepremiéra Volodymyra Groismana sa obe strany predbežne dohodli, že na horúcom slnku sa rozkladajúce telá odnesú na bezpečné miesto.

Obrazom: Na Ukrajine sa zrútilo malajzijské lietadlo, tristo ľudí je mŕtvych

Neúctivé správanie sa k telám obetí pobúrilo najmä Holandsko, ktoré malo v zrútenom stroji takmer 200 svojich občanov.

Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines letiaci z Amsterdamu do Kuala Lumpur s takmer tristo ľuďmi na palube sa vo štvrtok zrútil do poľa pri hraniciach Ruska a Ukrajiny, pričom nikto na palube stroja pád neprežil. Stroj bol zostrelený raketou, pričom hlavné podozrenie zatiaľ padá na proruských povstalcov operujúcich v nepokojnej oblasti.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia