Trnavskí colníci zaistili čínske fejky za skoro 900-tisíc

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fejky colnici
Vyše 40-tisíc falzifikátov za takmer 900-tisíc eur odhalili trnavskí colníci počas prvého polroka tohto roka v Trnavskom kraji pri kontrolách tovaru dovezeného z tretích krajín. Foto: SITA/ CÚ Trnava

TRNAVA 21. júla (WEBNOVINY) – Vyše 40-tisíc falzifikátov za takmer 900-tisíc eur odhalili trnavskí colníci počas prvého polroka tohto roka v Trnavskom kraji.

Falšovaný tovar zaistili v pobočkách v Dunajskej Strede, v Brodskom a v Galante pri kontrolách tovaru dovezeného z tretích krajín. Takmer všetky fejky pochádzali z Číny. Išlo najmä o textil, obuv, hračky a kabelky.

Ako informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna, najčastejšie falšovanými značkami boli Adidas, Crocs, Tous, Burberry, Apple, či Sony. Pred zničením tovaru môže colný úrad rozhodnúť o poskytnutí na humanitárne účely, a to po splnení zákonom stanovených podmienok.

Ako zdôraznila Švárna, v každom prípade sa bude prihliadať na ochranu spotrebiteľa ako aj na prísne zdravotné kritériá, ktoré musí tovar spĺňať. „Ak colný úrad zhodnotí, že tento tovar je vhodný na humanitárne účely, jeho ponuka bude pre verejnosť zverejnená na stránke www.financnasprava.sk formou tlačovej správy,“ dodala hovorkyňa.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia