Tesco Anjel spríjemní leto sto deťom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Deti vytvorili rekord
Účastníci pokusu o zápis do Knihy slovenských rekordov v počte detí skladajúcich stavebnicu Lega na jednom mieste, s názvom akcie Postavme si svet, ktorá je sprievodným podujatím k celoslovenskej výstave Lego. Foto: SITA/Miroslava Chabadová

BRATISLAVA 24. júla (WBN/PR) – Bobová dráha, Dobšinského rozprávky, kreatívne a športové hry. Tesco Anjel pripravil letný tábor pre deti pracovníkov Tesca, ktorí sa z rôznych dôvodov ocitli v ťažkej životnej situácii. Tábor začína 25. júla a 71 detí zažije týždeň plný aktivít v prostredí Starohorskej doliny. Ďalším 36 deťom s vážnym zdravotným postihnutím Tesco Anjel každému prispel sumou 300 eur na rehabilitačný pobyt či kúpu zdravotnej pomôcky.

Starostlivosť o našich kolegov sa nekončí zaslaním výplaty na účet, či splnením si zákonných povinností. Snažíme sa spoločne zdieľať dobré chvíle, ale i tie ťažšie. Každý z nás sa môže niekedy dostať do situácie, kedy si nedokáže sám pomôcť a kedy potrebuje podporu ľudí okolo seba. Práve preto sme vytvorili Tesco Anjela,“ vyhlásila Andrea Kožuchová, personálna riaditeľka Tesco Stores SR, a.s. Podľa jej slov, v Tescu pracuje tím 10 tisíc ľudí, ktorých spolupatričnosť, znásobená pomocou od zamestnávateľa dokáže podporiť kolegov aj v takých neočakávaných životných situáciách ako je vážna choroba partnera či dieťaťa.

Práve z myšlienky spolupatričnosti vyrástol projekt Tesco Anjel, ktorý letný tábor zastrešuje. Financie potrebné na organizáciu pobytu sú z dvoch zdrojov. Časť pochádza z dobrovoľnej zbierky, v rámci ktorej mohli kolegovia v Tescu prispieť do programu symbolickým eurom avšak mnohí sa rozhodli prispieť i vyššou sumou. Zamestnávateľ Tesco potom celú vyzbieranú sumu zdvojnásobil.

V tom je zmysel Tesco Anjela. Človek, ktorý prežíva osobne ťažké životné obdobie, cíti spolupatričnosť svojich kolegov i zamestnávateľa. Kolegovia, čo len jednoeurovým príspevkom, môžu dať jasne najavo, že im na ostatných spolupracovníkoch skutočne záleží,“ pokračuje Andrea Kožuchová

Aj vďaka kolegialite v Tescu tak na deti od 5 do 15 rokov čaká skutočne nabitý program. Okrem povinných jázd každého tábora, ako zoznamovací večierok, je pre deti pripravená i detská olympiáda, škola moderovania, ľanová dráha, kreatívne hry a mnoho ďalšieho.

Letný tábor však zďaleka nie je jedinou aktivitou Tesco Anjela. Projekt vznikol potom, ako jedna zo zamestnankýň Tesca následkom mimopracovného úrazu upadla do bdelej kómy. Jej dlhoroční kolegovia jej chceli pomôcť a prispieť jej na liečbu v hyperbarickej komore. Celkovo vyzbierali neuveriteľných 1819 eur. Práve to inšpirovalo Tesco k vytvoreniu celofirmeného projektu Tesco Anjel, ktorým pomáha svojim zamestnancom a ich rodinám ak sa dostanú do ťažkej životnej situácie – ako je napríklad vážna choroba dieťaťa, pri ktorej potrebujú zakúpiť rôzne zdravotné pomôcky, alebo živelné udalosti v rodinách kolegov. Tesco program rozšírilo do všetkých kútov Slovenska. Aj vďaka zdvojnásobeniu príspevkov zamestnávateľom už program minulý rok pomohol 53 kolegom Tesca celkovou sumou viac ako 30 tisíc eur. Nie je preto prekvapením, že projekt Tesco Anjel bol v marci nominovaný na ocenenie Via Bona Slovakia 2013 v kategórii Skvelý zamestnávateľ.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Tesco