Obrazom: Vo Vrátnej pomáhajú vojaci, osadili pontónový most

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vo Vrátnej bojujú so škodami, vojaci osadili most
Armáda sa chystá umiestniť pontónový most na zničenom úseku cesty vo Vrátnej doline. Terchová, 23. júl 2014. Foto: SITA/Milo Fabian

BRATISLAVA 24. júla (WEBNOVINY) – Vo Vrátnej doline, ktorú v pondelok zasiahla ničivá povodeň, vo štvrtok opäť pomáhajú aj vojaci. Starosta Terchovej ich požiadal o zabezpečenie premostenia vodou zničenej cesty.

Vojaci tak umožnia presun ťažkej techniky záchranných zložiek do Vrátnej doliny, takže záchranári budú môcť pokračovať v odstraňovaní následkov živelnej pohromy a prehľadávaní postihnutého územia. Vojaci na premostenie použijú mostný tank aj s mostovkou a príslušnú odbornú obsluhu.

Obrazom: Vo Vrátnej bojujú so škodami, vojaci osadili most

„Samozrejme, ak si situácia bude vyžadovať ďalšiu pomoc zo strany ozbrojených síl, sme pripravení promptne reagovať na dané požiadavky,“ povedal minister obrany Martin Glváč.

V postihnutej oblasti naďalej pomáhajú aj príslušníci 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny, ktorí už od utorka 22. júla zásobujú povodňou odrezaných obyvateľov osady Štefanová. Zároveň im zabezpečujú aj dopravu priamo do Terchovej.

Prívalový dážď a rozbúrený potok Vrátňanka v pondelok na viacerých miestach podmyli jedinú prístupovú cestu do Vrátnej doliny, voda vytrhla kusy asfaltu a spolu s bahnom a kameňmi strhla aj okolo päťdesiat zaparkovaných áut. Horská chata Vrátna, z ktorej premáva lanovka na hrebeň Malej Fatry, zostala zatopená a na cestu pod ňou sa zosunul svah.

Obrazom: Búrky na Slovensko za sebou zanechali spúšť

Desiatky turistov zostali odrezaných na chate aj na hrebeni. Záchranárom sa ešte v pondelok v neskorých večerných hodinách podarilo z chaty Vrátna a stanice lanovky pod vrcholom Chleb evakuovať 122 ľudí.

Video: Prívalová vlna vo Vrátnej doline
Vo Vrátnej bojujú so škodami, vojaci osadili most
Foto: SITA/Milo Fabian

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin Glváč