Stupava poteší cyklistov a bežcov, víkend bude patriť športu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bezec behanie
Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 26. júla (WEBNOVINY) – Víkend v Bratislavskom kraji bude patriť cyklistom a bežcom, v Stupave sa totiž uskutoční 12. ročník športovo-kultúrneho podujatia Stupava Trophy 2014. Organizátori mysleli aj na deti a pripravili pre ne cyklomaratónik. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavského kraja Iveta Tyšlerová.

V sobotu si na svoje prídu najmä cyklisti, ktorí si môžu vybrať spomedzi štyroch rôzne dlhých trás. Účastníci prvej kategórie vyštartujú na trať dlhú 105 kilometrov s prevýšením 2950 metrov o 9:00 zo stupavského parku za kaštieľom na Slovenskej ulici.

Na výber majú tiež trasy dlhé 76 kilometrov s prevýšením 2000 metrov, kategóriu na 42 kilometrov s prevýšením 1100 metrov a kategóriu s dĺžkou 25 kilometrov a prevýšením 600 metrov.

Na nedeľu 27. júla pripravili pre juniorských a detských cyklistov dve špeciálne trate a pre bežcov 17-kilometrový a 8-kilometrový pretek v lesnom teréne so štartom o 10:00 z Námestia rodiny v Záhorskej Bystrici. Detský cyklomaratónik s dĺžkou 700 metrov a so štartom o 10:00 v stupavskom parku je pre deti od 2 do 7 rokov, Junior trophy s dĺžkou 3,2 kilometra alebo 8 kilometrov sa začne o 13:00 a je pre deti od 8 do 14 rokov.

Na účastníkov čaká okrem pretekov aj areál maratónskej dedinky s rozlohou 20-tisíc metrov štvorcových, pripravený je aj program pre rodiny s deťmi. Návštevníci sa môžu tešiť tiež na živé prenosy na obrazovke, let vrtuľníkom, slávnostný stan či diskotéku. Podujatie organizuje Občianske Združenie Maratón. Nad akciou prevzali záštitu predseda Bratislavského kraja Pavol Frešo a Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pavol Frešo
Firmy a inštitúcie BSK Bratislavský samosprávny kraj (VÚC)