Minister školstva siahne na rezortné autá, využijú ich inde

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ministerstvo skolstva
ilustračné foto Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 28. júla (WEBNOVINY) – Minister školstva Peter Pellegrini (Smer-SD) rozhodne o znižovaní počtu áut v rezorte školstva v priebehu augusta.

„Zámerom je, aby autá, ktoré rezort bytostne nepotrebuje, slúžili tam, kde sú omnoho viac potrebné. Napríklad v sociálnej oblasti a podobne,“ informuje hovorca ministerstva školstva Michal Kaliňák. O koľko by mohol klesnúť počet vozidiel v rezorte a v jeho úradoch či ústavoch, zatiaľ nie je jasné. Na ministerstve školstva majú momentálne 30 áut, jeho priamo riadené organizácie, ktorých je dohromady 16, majú k dispozícii takmer 90 vozidiel.

To, že chce minister znižovať počet áut, avizoval už pri zrušení súťaže na servis, opravu a údržbu motorových vozidiel. Tender vyhlásili ešte v júli 2013 za pôsobenia ministra Dušana Čaploviča (Smer-SD). Ministerstvo súťaž prednedávnom zrušilo na základe rozhodnutia Úradu pre verejné obstarávanie.

Predpokladaná hodnota zákazky bola tri milióny eur. Hovorca rezortu školstva uviedol, že minister o novej súťaži neuvažuje. „Najskôr sa oboznámi s analýzou stavu a využiteľnosti autoparku rezortu aj priamo riadených organizácií. Následne pristúpi k zníženiu počtu vozidiel a rozhodne, či vôbec a v akom rozsahu bude verejné obstarávanie vyhlásené,“ uviedol ešte v polovici júla hovorca Kaliňák.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Michal KaliňákPeter Pellegrini
Firmy a inštitúcie MŠVVaŠ Ministerstvo školstva vedy výskumu a športu SR