Správkyňu dane obvinili, štát mala obrať o desaťtisíce eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peniaze
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 28. júla (WEBNOVINY) – Po policajnej akcii Macejko na Daňovom úrade v Malackách obvinili 51-ročnú správkyňu dane a jej 57-ročného manžela. Podvodmi si prilepšili o takmer 50-tisíc eur.

Žena čelí obvineniam zo zneužitia právomoci verejného činiteľa, muža obvinili z podielnictva. Ako agentúru SITA informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, obvinená žena pre rôzne daňové subjekty vyrobila platobné poukazy na vrátenie preplatkov z cestnej dane, dane z pridanej hodnoty, aj dane z príjmu fyzických osôb.

Išlo o subjekty, ktoré mali na preplatky nárok, no na základe vyrobených platobných poukazov boli preplatky poukázané zo Štátnej pokladnice na účet Vladimíra M. a ďalšie jej personálne prepojené účty.

Trestnej činnosti sa dopúšťala niekoľko rokov. Na akcii spolupracovali s policajtmi aj príslušníci inšpekcie finančného riaditeľstva. Policajti na daňovom úrade a pri domovej prehliadke u obvinenej ženy zaistili výpočtovú techniku a rôzne listiny. Obom obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest na sedem až 12 rokov. Stíhaní sú na slobode.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia