Slovenské elektrárne sa stali členom poľskej burzy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Policajná razia v Slovenských elektrárňach
Vstup do budovy Slovenských elektrární a.s. počas prebiehajúcej policajnej razie. Bratislava, 23. júla 2014. Policajtov v Slovenských elektrárňach zaujímali dokumenty z obdobia privatizácie spoločnosti. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 28. júla (WEBNOVINY) – Slovenské elektrárne, a.s. (SE) sa stali členom poľskej energetickej burzy. „Sme veľmi potešení z nášho členstva na Poľskej energetickej burze, ktoré svedčí o našom záväzku k tomuto energetickému trhu, na ktorom zintenzívňujeme naše obchodné aktivity,“ uviedol manažér poľskej pobočky Slovenských elektrární Grzegorz Biczel.

„Slovenské elektrárne sú ďalším zahraničným subjektom, ktorý začína obchodovať s energetickou komoditou prostredníctvom našej burzy,“ dodal prezident burzy Ireneusz Łazor.

Slovenské elektrárne sú najväčšou energetickou spoločnosťou na Slovensku, ktorá vyrába približne 82 percent elektriny vyrobenej v krajine. Akcionármi spoločnosti sú talianska energetická spoločnosť Enel (66 percent) a Fond národného majetku SR (34 percent).

Spoločnosť má inštalovaný výkon 5 739 megawattov, vrátane takmer dvetisíc megawattov výkonu z jadrových elektrární v Mochovciach a Bohuniciach.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie EnelSE Slovenské elektrárne