Sieť podporí starostov, ktorí prijmú richtársku prísahu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Radoslav Procházka
Neúspešný kandidát na prezidenta SR Radoslav Procházka (uprostred) v centrále kandidáta na prezidenta SR Andreja Kisku počas druhého kola voľby prezidenta Slovenskej republiky. Bratislava, 29. marec 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

NITRA 29. júla (WEBNOVINY) – Strana Sieť plánuje v nadchádzajúcich parlamentných voľbách podporiť kandidátov na primátorov a starostov zo všetkých politických strán.

Kandidáti by však mali prijať richtársku prísahu, ktorej obsah v utorok predstavil líder strany Radoslav Procházka. „To, čo žiadame v richtárskej prísahe, je: jeden plat z verejných zdrojov, žiadne rodinkárstvo a starostlivé hospodárenie s verejnými zdrojmi. Budú ju musieť prijať všetci naši kandidáti, aj tí, ktorí budú z iných politických strán alebo nezávislí,“ informoval Radoslav Procházka na tlačovej konferencii na streche nitrianskeho Divadla Andreja Bagara.

Jeho strana sa nebráni podpore kandidátov zo všetkých politických strán. „Kľúčovým kritériom pre nás nebude stranícka príslušnosť, ale schopnosť toho človeka urobiť niečo pre ľudí, ktorí tam žijú. Už v jednej obci na Západnom Slovensku sa nám napríklad ukazuje ako najvhodnejší kandidát na starostu člen strany Smer,“ doplnil Procházka.

V Nitre napríklad zvažujú podporu jedného z troch kandidátov na primátora, ale je možné, že postavia aj vlastného. V meste pod Zoborom v súčasnosti kandiduje súčasný primátor Jozef Dvonč (Smer-SD), Tomáš Galbavý ako nezávislý a Róbert Švec ako občiansky kandidát s podporou Slovenského Hnutia Obrody. Svojich kandidátov plánuje strana Sieť predstaviť do dvoch až troch týždňov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jozef DvončRadoslav ProcházkaRóbert ŠvecTomáš Galbavý