Slovensko ohrozovali prívalové povodne, platili výstrahy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovensko zasiahli prívalové dažde s povodňami
Medzi obcou Hybe a obcou Kráľová Lehota vznikla lokálna povodeň. Voda valiaca sa z hory skomplikova cestnú premávku. Hybe, 1. august 2014. Foto: SITA/Ján Viazanička

BRATISLAVA 1. augusta (WEBNOVINY) – Slováci sa môžu pripraviť na horúci víkend. Na svojej stránke o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

V piatok bude polooblačno až oblačno. Miestami, najmä popoludní, sa vyskytnú prehánky alebo búrky, ktoré môžu byť ojedinele aj so silnými zrážkami.

Obrazom: Slovensko zasiahli prívalové dažde s povodňami

V niektorých častiach Slovenska preto hrozia prívalové povodne. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal hydrologickú výstrahu druhého stupňa pre okresy Nové Mesto nad Váhom, Myjava, Piešťany, Hlohovec, Trnava, Senec, Pezinok, Galanta, Šaľa a Dunajská Streda. Výstraha platí do 20:00, informujú meteorológovia na stránke SHMÚ.

Povodne
Foto: www.shmu.sk

Prívalové zrážky pri búrkach môžu spôsobiť výrazné stúpanie vodných hladín hlavne na malých tokoch. Prvý stupeň výstrahy pred prívalovými povodňami platí do 19:00 pre okresy Prievidza, Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Zlaté Moravce, Nitra, Topoľčany a Nové Zámky.

Najvyššia denná teplota v piatok vystúpi na 25 až 31 stupňov, na Orave, v Liptove a na Spiši okolo 24 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m sa bude pohybovať okolo 17 stupňov. Zafúka slabý vietor, pri búrkach zosilnie.

Pocko
Foto: shmu.sk

V sobotu sa naše územie bude nachádzať v nevýraznom tlakovom poli. Obloha bude polooblačná až oblačná. V noci ojedinele, cez deň sa miestami objavia prehánky alebo búrky.

Denná teplota dosiahne 25 až 31 stupňov Celzia. Fúkať bude východný až juhovýchodný vietor do rýchlosti 20 kilometrov za hodinu.

Pocko
Foto: shmu.sk

V nedeľu sa nad našou oblasťou bude naďalej nachádzať nevýrazné tlakové pole. Má byť polooblačno až oblačno, v noci budú doznievať zrážky. Cez deň možno ojedinele, najmä popoludní, čakať dážď, prehánky a búrky.

Ortuť teplomera cez deň ukáže 26 až 32 stupňov Celzia. Zaveje slabý premenlivý vietor.

Pocko
Foto: shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať