Ftáčnik môže kandidovať na post primátora, má dosť podpisov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Milan ftacnik
Primátor mesta Bratislava Milan Ftáčnik Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 1. augusta (WEBNOVINY) – Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik vyzbieral za týždeň od oficiálneho spustenia petície na podporu jeho opätovnej kandidatúry na bratislavského primátora 608 podpisov. Informoval o tom riaditeľ kancelárie primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy s tým, že už teraz plní zákonom predpísaný počet podpisov, teda 600. V petičnej akcii však bude primátor pokračovať až do začiatku septembra.

Ftáčnik plánuje navštíviť každú mestskú časť, zatiaľ navštívil päť zo 17 bratislavských mestských častí. „Primátor, podobne ako v roku 2010, aj teraz zbiera podpisy v snahe získať priamy mandát od Bratislavčanov pre účasť v novembrových komunálnych voľbách. Nevylučuje, že jeho občiansku kandidatúru podporia aj politické subjekty, rokovania o možnej podpore sa stále neskončili a dá sa očakávať, že sa uzatvoria až v septembri,“ informoval Andrassy.

Volebný program pre obdobie 2014 až 2018 predstaví Ftáčnik začiatkom októbra. Priamy mandát od občanov a osobný dialóg s Bratislavčanmi považuje súčasný primátor za najsilnejší záväzok komunálneho politika vo vzťahu k jeho voličom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ľubomír AndrassyMilan Ftáčnik