Súd odmietol vydať zatykač na opozičného vodcu Navaľného

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alexej navalny
Opozičný líder Alexej Navaľný. Foto: SITA/AP

MOSKVA 2. augusta (WEBNOVINY) – Moskovský súd v piatok zamietol žiadosť prokuratúry o vydanie zatykača na opozičného lídra Alexeja Navaľného, ktorý sa už štyri mesiace nachádza v prísnom domácom väzení.

Prokurátor požiadal o jeho presunutie do cely po tom, ako údajne porušil podmienky domácej väzby zverejnením podrobností prebiehajúceho konania. Tvrdý kritik prezidenta Vladimira Putina momentálne spolu so svojím bratom čelia obvineniam zo sprenevery, ktorej sa údajne dopustil voči francúzskej kozmetickej firme Yves Rocher.

Niekdajší výrazný opozičný vodca nemôže používať internet, telefonovať alebo iným spôsobom komunikovať s kýmkoľvek okrem príbuzných, právnikov a policajných vyšetrovateľov.

Tridsaťsedemročného aktivistu známeho predovšetkým odhaľovaním korupcie vo vládnych kruhoch ešte v júli minulého roka usvedčili zo sprenevery v úrade gubernátora Kirovskej oblasti, kde pôsobil ako poradca. Pôvodný trest v podobe päťročného pobytu vo väzení mu neskôr zmenili na podmienečný. Navaľný podľa aktuálnych obvinení spreneveril v prepočte takmer 630-tisíc eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexej Navalný