Opicu za volantom polícia nenašla, nafúkali však cyklisti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia, policajt, Dopravná policajná hliadka, alk
Dopravná policajná hliadka. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 2. augusta (WEBNOVINY) – Polícia zistila počas piatkovej dopravno-preventívnej akcie „Za volantom bez opice“ na území Bratislavského kraja 217 porušení predpisov.

Nulová tolerancia alkoholu

Počas akcie sa policajti zamerali najmä na kontrolu dodržiavania zákazu pitia alkoholu pred jazdou a počas nej, ako aj dodržiavanie povolenej rýchlosti, základných povinností vodiča či používanie bezpečnostných pásov.

Agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová. „Okrem samotnej kontroly policajti vodičov opäť upozornili, že u nás platí nulová tolerancia hladiny alkoholu a odovzdávali im jednorazové testery na alkohol, ktoré by mohli pomôcť predísť tomu, aby si sadli za volant pod vplyvom alkoholu,“ poznamenala.

Väčšinu priestupkov vyriešili pokutou

Polícia z 217 porušení pravidiel premávky vyriešila 149 v blokovom konaní, 59 napomenutím a deväť oznámila na prejednanie príslušnému správnemu orgánu. Povolenú rýchlosť prekročilo 61 vodičov, osem vodičov počas jazdy telefonovalo, 17 nemalo zapnuté bezpečnostné pásy. Osem vodičov nemalo zapnuté svetlá, nesprávne predbiehali dvaja a nesprávny spôsob jazdy zistili policajti v prípade jedného vodiča.

Pravidlá porušil taktiež jeden motorkár, ktorý nemal na hlave prilbu. Technický stav vozidla nebol dobrý v prípade 13 kontrolovaných áut. Iné pravidlá premávky porušilo 36 vodičov. Alkohol či iné návykové látky policajti počas kontroly nezistili, pozitívna však bola dychová skúška v prípade troch cyklistov. Polícia zadržala 10 vodičských preukazov, 14 osvedčení o evidencii vozidla a tri tabuľky s evidenčným číslom.

„S cieľom pozitívneho vývoja dopravno-bezpečnostnej situácie bude Krajský dopravný inšpektorát PZ v Bratislave v podobných kontrolách na cestách Bratislavského kraja aj naďalej pokračovať,“ doplnila hovorkyňa bratislavských policajtov Karina Považanová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať