Tragédia na Záhorí, muž sa polial benzínom a zapálil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zapalka
Foto: stockarch.com

BRATISLAVA/MALACKY 3. augusta (WEBNOVINY) – Muž, ktorý sa ráno polial benzínom a podpálil v obci Vysoká pri Morave, napokon podľahol svojim zraneniam a po prevoze do nemocnice zomrel. Agentúre SITA to potvrdil Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR.

Záchranári 55-ročného muža v kritickom stave previezli vrtuľníkom do nemocnice v bratislavskom Ružinove, mal popáleniny na deväťdesiatich percentách tela. Muž polial horľavinou aj manželku, ale našťastie ju nezapálil. Udalosť sa stala okolo siedmej hodiny ráno na Továrenskej ulici, kde podľa Operačného strediska HaZZ v Bratislave zasahovali traja hasiči s hasičským autom.

Dieťa previezli pre psychickú traumu do nemocnice

Podľa Minára boli na mieste aj posádky Rýchlej lekárskej služby a Rýchlej zdravotníckej služby. Lekárski záchranári sa tam opäť vrátili, aby pomohli manželke a deťom muža, lebo prežili psychickú traumu. Prišiel tam aj tím krízovej intervencie a psychosociálnej podpory, známy ako Modrý anjel. Jedno z detí pre psychickú traumu previezli do nemocnice.

Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu nebezpečného vyhrážania sa. „Ďalšie okolnosti sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania,“ dodala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Spresnila, že udalosť sa stala na pozemku jedného z rodinných domov na Továrenskej ulici.

Podľa doterajších zistení 55-ročný muž sa v skorých ranných hodinách údajne vyhrážal podpálením 41-ročnej žene, pravdepodobne potom sa polial horľavinou a podpálil sa. Privolaná policajná hliadka muža na mieste ihneď uhasila a až do príchodu rýchlej zdravotníckej pomoci policajti mužovi poskytovali potrebnú prvú pomoc.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia