BUGÁR: Menšiny obohacujú štát, aj keď sa to niekomu nepáči

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Béla Bugár
Béla Bugár Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 3. augusta (WEBNOVINY) – Menšiny ako také, bez ohľadu na to, či sa to niekomu páči alebo nie, obohacujú podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára štát. Ako povedal Bugár v rozhovore pre agentúru SITA, ak obohacujú, potrebujú aj určitú podporu od štátu, aby si mohli napríklad zachovať svoju identitu.

„Preto v oblasti jazykových práv alebo práv v oblasti kultúry a vzdelávania treba vytvoriť systém samospráv, aby menšiny mohli spravovať tie veci, ktoré sa týkajú zachovania ich spoločenstva a rozvoja identity,“ zdôraznil Bugár.

Každý Maďar na Slovensku si musí podľa Bugára uvedomiť, že ich nebude nikdy toľko, aby mohli sami rozhodovať. „Musíme komunikovať s tými, s ktorými sa dá. S tými, ktorí na základe komunikácie pochopia naše záujmy,“ vyhlásil.

O strane Most-Híd na južnom Slovensku podľa Bugára hovoria, že sa poslovenčuje. Na severe zas hovoria o Maďaroch. „Predsudky sa ťažko búrajú. Treba sa pozrieť na výsledky našej práce. Ak niekto povie, že sme nič nedosiahli, klame. Ako jediní zastávame v parlamente záujmy menšín. A sme presvedčení, že je to v záujme tak samotných menšín, ako aj celého Slovenska,“ dodal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Béla Bugár
Firmy a inštitúcie Most-Híd