S opicou za volantom boli vodiči aj počas policajnej akcie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia, policajt, Dopravná policajná hliadka, alk
Dopravná policajná hliadka. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA/TRENČÍN 3. augusta (WEBNOVINY) – Aj počas policajnej akcie Za volantom bez opice sa našli v okrese Považská Bystrica takí vodiči, ktorí si za volant sadli „pod parou“ a s poriadnou „opicou“. Policajt Okresného dopravného inšpektorátu z Považskej Bystrice v piatok obvinil z prečinu ohrozovania pod vplyv návyk látky 41-ročného Petra z Dubnice nad Váhom.

Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, spomínaný vodič pred siedmou hodinou večer jazdil na aute Škoda Felícia po ceste v smere od Lednických Rovní na Púchov. V obci Horenická Hôrka ho zastavili policajti Okresného dopravného inšpektorátu z Považskej Bystrice. Vodiča podrobili dychovej skúške, ktorá preukázala 0,92 miligramu alkoholu, čo je v prepočte 1,92 promile. Vodič skončil v policajnej cele.

V piatok v noci o 22:35 počas medializovanej policajnej akcie so zameraním na alkohol dopravní policajti zastavili na ceste v obci Podjavorník 35-ročného Miloša z okresu Považská Bystrica na vozidle Kia Carens. Dychovou skúškou u neho zistili alkohol, ktorého množstvo zodpovedalo 1,73 promile. Aj jeho polícia obvinila z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, za tento skutok mu hrozí ročné väzenie.

Okrem dvoch vodičov, ktorí nafúkali viac ako jedno promile, sa počas dopravnej akcie v služobnom obvode Okresného riaditeľstva PZ v Považskej Bystrici „činili“ aj štyria cyklisti, u ktorých zistili policajti požitie alkoholu. Jedným z nich bol 31-ročný Peter, ktorého policajná hliadka kontrolovala na ceste za obcou Vislolaje. Cyklista nafúkal 3,3 promile. Prípad oznámili na Okresný dopravný inšpektorát a v správnom konaní mu hrozí pokuta do 800 eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať