Opitý muž zrazil na dvore manželku, zasahoval aj vrtuľník

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vrtuľník
Foto: SITA/Viktor Zamborský

BRATISLAVA/KOŠICE 4. augusta (WEBNOVINY) – Poriadne opitý vodič z Bohúňova v Rožňavskom okrese zrazil pri bráne do dvora svoju 36-ročnú manželku. Rovnako starému mužovi policajti namerali 1,40 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,94 promile. Žena je ťažko zranená. Nehoda sa stala v nedeľu podvečer.

Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, vodič Fiatu Marea vrazil do stojacej ženy prednou časťou vozidla. Ženu do nemocnice previezol vrtuľník, liečiť sa bude viac ako šesť týždňov. Prípad polícia rieši ako ublíženie na zdraví a ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, trestná sadzba v takomto prípade je jeden až päť rokov. Muž skončil v policajnej cele.

Opitý bol aj mladík, ktorého v nedeľu ráno prichytili policajti v katastri Dobšinej v Rožňavskom okrese. Dvadsaťjedenročný vodič Felicie nezvládol v dôsledku neprimeranej rýchlosti riadenie a narazil do zvodidiel. Nezodpovedný šofér mal navyše zakázané jazdiť. Policajti mu namerali 1,29 promile. Vodič zo Šumiaca už čelí obvineniam z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia, hrozí mu až dvojročný trest.

Pri obci Kaluža v Michalovskom okrese zase chytili 24-ročného vodiča Hyundai. Mladý muž prekročil rýchlosť a pri dychovej skúške mu zistili 1,75 promile. Šoféra z Radvanoviec obvinili za jazdu pod vplyvom alkoholu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia