Vážne zranený robotník pri stavbe diaľnice je už po operácii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Diaľnica D1 Fričovce – Svinia
Mostné piliere počas výstavby diaľnice D1 Fričovce - Svinia v blízkosti obce Hendrichovce. Výstavba diaľnice je súčasťou projektov zaradených do Operačného programu Doprava (OPD) v súčasnom programovom období 2007 – 2013. Riadiacim orgánom OPD je Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Foto: SITA

KOŠICE 4. augusta (WEBNOVINY) – Tridsaťsedemročný robotník, ktorý si vážne zranil chrbticu na stavbe diaľnice D1 pri Spišskom Hrhove, je v dobrom zdravotnom stave.

Pre agentúru SITA to v pondelok uviedol námestník riaditeľa košickej univerzitnej nemocnice Ľuboslav Beňa. Ako dodal, pacient je mimo ohrozenia života. Po operácii je pri vedomí, jeho stav je stabilizovaný.

Druhý robotník, 42-ročný Bardejovčan, utrpel zranenia s predpokladaným liečením štyri týždne a je hospitalizovaný v Nemocnici s poliklinikou Poprad.

Ako informovala agentúru SITA hovorkyňa Nemocnice Poprad, a.s., Sylvia Galajda, pacient je stabilizovaný, mimo ohrozenia života. Lieči sa zo zranení chrbtice a ramena. Ak sa bude všetko vyvíjať tak dobre ako doteraz, v najbližších dňoch by ho mohli prepustiť.

Nešťastie sa stalo na stavbe diaľnice D1 v sobotu 2. augusta, keď dvoch robotníkov privalil oceľový dielec.

Chronológia nehôd pri výstavbe diaľnic na Slovensku:

2. novembra 2012

Pri obci Kurimany pri betonáži druhého poľa mostnej konštrukcie pri výstavbe prvého úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov zlyhala podperná konštrukcia a zrútila sa betónová časť v dĺžke približne 25 metrov a šírke 15,25 metra. Nešťastie si vyžiadalo štyri životy, dvanásť ľudí sa zranilo.

12. augusta 2013

V rozostavanom tuneli Šibenik pri Levoči na úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov zomrel po výbuchu strelmajster, ktorý riadil trhacie práce. K výbuchu došlo počas odstrelu v južnej tunelovej rúre a pri nešťastí sa zranili aj ďalší piati robotníci, z toho jeden ťažko.

1. októbra 2013

Pri výstavbe diaľnice v Turčianskych Kľačanoch v okrese Martin spadol asi z päťmetrovej výšky mladý robotník. Muž, ktorý mal poranenú chrbticu, no bol pri vedomí, skončil v martinskej nemocnici.

4. decembra 2013

Z rozostavaného diaľničného mosta pri Vrútkach spadol robotník. Muž utrpel vážne poranenia rúk, nôh i hlavy, po páde bol pri vedomí a previezli ho do martinskej nemocnice.

2. augusta 2014

Na stavbe diaľničného mosta pri Spišskom Hrhove v okrese Levoča spadol na dvoch montážnikov, ktorí stáli na vysunutej plošine, asi 700 kilogramový oceľový diel lávky. Jeden montážnik utrpel zranenia, z ktorých sa bude liečiť približne šesť týždňov, druhý sa bude liečiť asi štyri týždne.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať