V centre Košíc horela cestovka, hasiči avizujú podpaľačstvo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Poziar hasici
Požiar zachvátil jednu z garáži na Opavskej ulici na bratislavských Kramároch. (Ilustračné foto) Foto: SITA/ Marián Angelovič

KOŠICE 6. augusta (WEBNOVINY) – Požiar v cestovnej kancelárii v historickom centre Košíc na Hrnčiarskej ulici likvidovali v stredu ráno košickí hasiči.

Ako informoval dôstojník operačného strediska košických hasičov Miroslav Betuš, požiar im nahlásili krátko pred štvrť na šesť. Na miesto vyslali osem hasičov s technikou.

Rozbité okná a hustý čierny dym

Na cestovnej kancelárii boli na okne rozbité dve tabuľky skla a cez tieto otvory vychádzal hustý čierny dym. Na mieste už bola hliadka polície.

Hasiči museli násilím otvoriť vchodové dvere pomocou búracej sekery. Zasahovali v dýchacích prístrojoch. Kancelária bola veľmi husto zadymená a viditeľnosť bola nulová.

Hasičom pomáhala aj termokamera

Pomocou termokamery sa hasiči zorientovali a našli ohnisko požiaru. Požiar lokalizovali a zlikvidovali. Horeli predmety na písacom stole a pod ním. Priestor kancelárie prehľadali pomocou termokamery, no nenašli žiadne ďalšie ohniská. Kanceláriu odvetrali pomocou pretlakového ventilátora.

Do cestovnej kancelárie prišla jej majiteľka Jana Sch., ktorej požiarom podľa predbežných odhadov vznikla škoda približne 1000 eur. Podľa hasičov pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru je úmyselné zapálenie. Presnú výšku škody ako aj príčinu požiaru určí vyšetrovanie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať