Putin a Medvedev pricestujú na Krym navzdory sankciám

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vladimir Putin, Dmitrij Medvedev
Putin, Medvedev a poslanci Dumy sa zídu na Kryme. Foto: SITA/ AP

MOSKVA 6. augusta (WEBNOVINY) – Ruský prezident Vladimir Putin, premiér Dmitrij Medvedev a mnohí zo 450 členov dolnej komory parlamentu 14. augusta navštívia čiernomorský polostrov Krym, ktorý Moskva v marci anektovala po vzbure obyvateľov ruskej národnosti proti prevzatiu moci na Ukrajine opozíciou.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

O výjazdovom stretnutí, ktoré sa uskutoční bez ohľadu na sankcie zo strany Západu, v utorok agentúru Reuters informovali zdroje z Putinovej strany Jednotné Rusko i samotného Kremľa, hovorcovia prezidenta a premiéra sa však odmietli k záležitosti vyjadriť.

Podľa nemenovaného zdroja z Jednotného Ruska bude návšteva predovšetkým „politickým odkazom, že Krym je neoddeliteľnou súčasťou Ruska a že niet návratu i navzdory sankciám“. Dodal, že prítomnosť všetkých členov Štátnej dumy je nepravdepodobná vzhľadom na parlamentné prázdniny.

Na programe stretnutia sú podľa neho rokovania o domácich záležitostiach vrátane ťažkostí so štátnym rozpočtom či plánov rozvoja Krymu, ale aj o sankciách Západu, ktorý odtrhnutie územia od Ukrajiny odmieta uznať.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dmitrij MedvedevVladimir Putin