V Izraeli zatkli vraha mladíkov, ich smrť vyústila do bojov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Krutý boj medzi Izraelom a islamistami pokračuje
Izrael zasiahol v Pásme Gazy už sedemdesiat cieľov, stovky Palestínčanov umierajú. Foto: SITA/AP

JERUZALEM 6. augusta (WEBNOVINY) – Izraelské úrady už pred troma týždňami zadržali Palestínčana podozrivého z únosu a zabitia troch izraelských tínedžerov na Západnom brehu v júni tohto roku. Ich smrť vyústila do ozbrojeného konfliktu medzi Izraelom a hnutím Hamás v Pásme Gazy.

Všetko o vojnovom konflikte v Pásme Gázy nájdete TU.

Izraelské úrady v utorok oznámili, že polícia zatkla 40-ročného Hussáma Kawasmu z mesta Hebron ešte 11. júla v súvislosti s vraždou Naftaliho Fraenkela, Gilada Šaera a Ejala Jifracha. Židovskí mladíci zmizli na ceste zo školy 12. júna a ich mŕtve telá objavili a dva týždne neskôr.

Obrazom: Boje v Pásme Gazy medzi Izraelom a Hamásom trvajú viac ako mesiac

O zadržaní Kawasmeho sa verejnosť prvýkrát dozvedela v utorok zo súdneho dokumentu. Palestínčan sa podľa neho priznal k spoluúčasti na organizovaní únosu mladíkov. Páchateľom mal zohnať zbrane a financie na tento čin od militantného hnutia Hamás.

Priznal tiež, že telá chlapcov pomohol pochovať na pozemku, ktorý pár mesiacov predtým kúpil. Únos a vraždu majú podľa neho na svedomí ďalší dvaja podozriví – Marván Kawasmá a Amár Abú Ajšá, ktorí sú zatiaľ na úteku a po ktorých Izrael pátra.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia