Rozruch na pražskom magistráte, obsadili ho policajti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia
Foto: shutterstock.com

PRAHA 11. augusta (WEBNOVINY) – Detektívi z Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu od pondelku rána zasahujú v niekoľkých budovách pražského magistrátu, uviedol server lidovky.cz. Podľa ich hovorkyne Ivety Knolovej akciu riadi Vrchné štátne zastupiteľstvo v Olomouci.

Primátor hlavného mesta Tomáš Hudeček (TOP 09) prítomnosť policajtov na magistráte potvrdil, no dodal, že ďalšie informácie nemá k dispozícii. Nie je teda jasné, pre akú kauzu polícia na magistrát prišla.

Česká televízia uviedla, že zásah súvisí s kauzou lobistu Romana Janouška. Jeho advokát Vít Široký však nemá o zásahu žiadne informácie. „Nik nás neprizval. Informujú podľa mňa tých advokátov, ktorí v tom majú obvinených klientov,“ povedal Široký.

O dianie na pražskom magistráte sa zaujíma polícia v rade prípadov. Niekoľko bývalých aj súčasných pracovníkov radnice vrátane primátora čelí obžalobe v kauze opencard. Detektívi sa v posledných mesiacoch zaoberajú okrem iného aj hospodárením Pražských služieb, ktoré mesto väčšinovo vlastní, a kontroverznou stavbou tunelového komplexu Blanka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať