Poznáme meno ďalšieho možného nástupcu Štefana Harabina

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Štefan Harabin
Štefan Harabin skončil vo funkcii predsedu najvyššieho súdu. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 12. augusta (WEBNOVINY) – Sudca Najvyššieho súdu SR a bývalý štátny tajomník ministerstva spravodlivosti Daniel Hudák je ďalším kandidátom na šéfa najvyššieho súdu. Hudáka navrhli sudcovia Najvyššieho súdu SR, potvrdila agentúre SITA Kancelária Súdnej rady SR.

Obrazom: V Sobranciach nezvolili šéfa súdnej rady, Harabin dostal petíciu

Súdna rada dostala doteraz dva návrhy kandidátov do septembrovej novej voľby šéfa najvyššieho súdu. Okrem Hudáka evidujú ako kandidátku bývalú podpredsedníčku najvyššieho súdu a dnes predsedníčku jedného zo senátov občianskoprávneho kolégia Danielu Švecovú. Tú navrhla do voľby Sudcovská rada Krajského súdu v Trnave.

O možnej kandidatúre Hudáka písal denník Sme. Sudca Hudák vtedy pre noviny kandidatúru nevylúčil. Minister spravodlivosti Tomáš Borec na konci mája avizoval, že aj on plánuje navrhnúť kandidáta do novej voľby predsedu NS SR, meno však nezverejnil.

Predsedu Najvyššieho súdu SR budú voliť v poslednom možnom termíne, ktorý pripúšťa zákon. Bývalý predseda Súdnej rady SR Štefan Harabin krátko pred skončením svojho mandátu šéfa najvyššieho súdu voľbu vyhlásil na 16. septembra.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniel HudákŠtefan HarabinTomáš Borec
Firmy a inštitúcie NS Najvyšší súd SR