Školstvo avizuje zmeny, rezortné autá by mali slúžiť domovom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ministerstvo skolstva
ilustračné foto Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 13. augusta (SITA) – Približne 100-tisíc eur ročne chce ušetriť minister školstva Peter Pellegrini (Smer-SD) tým, že zníži počet áut vo svojom rezorte.

„Dokončuje sa nová organizačná štruktúra ministerstva, ktorá by mala platiť od 1. septembra tohto roka, kde zároveň chceme nanovo zadefinovať, komu auto patrí, komu nie a ako bude ministerstvo so svojím vozovým parkom nakladať,“ povedal Pellegrini agentúre SITA.

Počet áut ešte nie je známy

O koľko by mohol klesnúť počet vozidiel v rezorte a v jeho úradoch či ústavoch, zatiaľ nie je jasné. Na ministerstve školstva majú momentálne 30 áut, jeho priamo riadené organizácie, ktorých je dohromady 16, majú k dispozícii takmer 90 vozidiel.

Autá, ktoré by sa pre ministerstvo stali prebytočnými, by podľa Pellegriniho po dohode s ministrom práce ponúkli napríklad detským domovom. „Nebudeme im ponúkať staré s veľkými motormi a s extrémnym množstvom najazdených kilometrov. Sú tu aj menšie autá, ktoré by pre nich mohli byť,“ hovorí minister školstva.

Autá by mali slúžiť sociálne slabším

„Myslím, že tieto vozidlá budú mať pre detské domovy či domovy dôchodcov určite väčší význam a väčšiu pomoc ako to, že tu sa na nich vozili úradníci ministerstva,“ ukončil Pellegrini.

To, že chce minister znižovať počet áut, avizoval už pri zrušení súťaže na servis, opravu a údržbu motorových vozidiel. Tender vyhlásili ešte v júli 2013 za pôsobenia ministra Dušana Čaploviča (Smer-SD). Ministerstvo súťaž prednedávnom zrušilo na základe rozhodnutia Úradu pre verejné obstarávanie. Predpokladaná hodnota zákazky bola tri milióny eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Pellegrini
Firmy a inštitúcie MŠVVaŠ Ministerstvo školstva vedy výskumu a športu SR